1 jaar Felix

Lieve Felix,

Vandaag is je eerste verjaardag. Ik herinner me deze dag een jaar geleden nog haarscherp. Voorbereid was ik niet, mijn ziekenhuistas was nog niet gemaakt. Ik verwachtte je pas 10 dagen later… Toen om 8 uur ’s morgens mijn water brak, wist ik dat ik je minder dan 24 uur later in mijn armen zou kunnen sluiten. Uiteindelijk kwam je een dikke 10 uur later ter wereld na een vlotte bevalling en alles klopte vanaf het eerste moment.

En alles is blijven kloppen sinds dan. Ik wist niet wat ik kon verwachten van het moederschap. Ik vind het zelfs een jaar later nog altijd heel raar dat ik mama ben. Maar je maakt het mij en ons zo gemakkelijk dat het voelt alsof we voor elkaar gemaakt zijn. Dat het altijd zo heeft moeten zijn.

Je bent een vrolijk ventje, behalve als je honger hebt. Je raakt gefrustreerd als je je zin niet krijgt of als iets niet van de eerste keer lukt en daar herken ik een kantje van mezelf in.

Je ontdekt de wereld en het is een plezier je daarin te volgen. Je neemt je fles zelf vast en stapt bijna alleen. Ik moet je elke dag een beetje meer loslaten terwijl ik je eigenlijk gewoon wil blijven vasthouden.

De trots op je gezicht wanneer je zelf op het bed bent geklommen en wij met een verbaasd gezicht naar je staan te kijken. Je guitige glimlach wanneer je John ziet en wanneer hij met een speelgoedje naar jou komt. Je schaterlach wanneer we aan het dansen zijn of wanneer ik je kietel op het verschoningskussen. Je gebrabbel ’s morgens in je bed om ons te laten weten dat je wakker bent. Wanneer je na een halfuur alleen spelen met een boekje afkomt om samen te ‘lezen’. Die kleine momentjes maken elke dag zo veel beter.

Jij maakt elke dag zo veel beter, al een heel jaar lang. En natuurlijk is niet àltijd dikke fun. Als ik zelf moe ben, is mijn geduld sneller op. Dan roep ik al eens op jou als het voor jou weer te lang duurt vooraleer je eten klaar is. Wanneer je ’s nachts al je 4 tutten uit bed hebt gegooid kom ik vloekend je kamer binnen. Maar als je dan de ochtend erna staat te springen in je bed, is mijn dag ook goed begonnen. Wanneer ik je na een slechte dag mag gaan halen op de opvang, ben ik instant beter gezind.

Ik denk dat je nooit kan beseffen hoe je ons leven hebt verrijkt het afgelopen jaar. Ik heb veel geleerd over mezelf, over Kristof en over ons. We hebben elkaar in een nieuwe rol leren kennen en zijn daar alleen maar beter door geworden. Je hebt niet alleen ons leven beter gemaakt, je maakt ook ons beter. Je gaat nooit beseffen hoe je ons leven verrijkt.

En dat moet ook niet. Blijf jij maar gewoon je vrolijke, avontuurlijke zelf. Ik ben benieuwd naar wat je 2e levensjaar brengt. Maar jou kennende alleen maar meer liefde, meer plezier en meer kakapampers.

Gelukkige verjaardag lieve schat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *