Baby Pintens 2: 16 weken zwanger

Vandaag ben ik 16 weken zwanger. Het cliché is ook hier weer waar: een tweede zwangerschap gaat vééééél sneller! Of misschien komt dat omdat ik nu meer aan mijn hoofd heb, met al een baby van bijna 1, een aankomende verhuis, een bedrijf en klanten die mijn aandacht vragen,…

In de vorige update vertelde ik dat de vermoeidheid haar intrede had gedaan en die is bij vlagen nog aanwezig. Tijdens onze vakantie naar Frankrijk had ik er weinig last van, omdat alles dan ook gewoon aan een rustiger tempo gaat. Ik heb veel middagdutjes meegepikt met Felix. ? Maar nu zijn we alweer twee weken terug en in de namiddag heb ik het toch altijd eventjes moeilijk. Als ik dan van thuis werk, zet ik me meestal wel even in de zetel voor een klein dutje. Anders zit ik ’s avonds om 20 uur doodmoe in de zetel.

Na onze vakantie mocht ik weer op controle bij de gynaecoloog en liepen we een week voor op schema! Dus volgens zijn metingen zou ik nu eigenlijk al 17 weken zijn. ? Met Felix schommelde dat ook elke keer wel, dus we zullen wel zien wat het uiteindelijk wordt!

Nog iets dat klopt, je voelt je baby vroeger bewegen in je buik omdat je al weet hoe het voelt. De afgelopen week heb ik verschillende momenten gehad dat ik de baby heb gevoeld. ? Nog niet dagelijks, maar dat zal er ook snel zijn. Felix voelde ik pas op 22 weken denk ik.

En mijn gewone broeken passen officieel niet meer hehe. Mijn buikje begint te groeien en op dit moment voel ik me vaak gewoon dik in plaats van zwanger. ? Hoewel ik in kilo’s momenteel minder ben bijgekomen dan met Felix. Maar na Felix zijn er wel wat kilo’s blijven plakken, dus dat zal er ook wel wat mee te maken hebben.

Toen we aankwamen in Frankrijk kreeg ik een mailtje met de resultaten van de NIPT test: alles ok en we weten het geslacht! Het is waar we stiekem (eigenlijk niet zo stiekem) op gehoopt hadden, dus onze vakantie kon al helemaal niet meer stuk! Nu kunnen we weer beginnen zoeken naar een naam. Er steekt er momenteel eentje al met kop en schouders bovenuit. Maar Felix ging ook heel lang Victor worden dus alles kan nog!

Voor de rest ben ik veel relaxter deze zwangerschap dan de vorige. Ik heb op deze 16 weken tijd al meer alcohol gedronken dan tijdens de 38 weken dat ik zwanger was van Felix. Dat is ook niet moeilijk aangezien ik met Felix alleen maar een paar glazen cava heb gedronken op onze trouwdag. ?

Deze maand verhuizen we en dan mag ik niet één, maar ineens twee babykamers inrichten! Ik moet je niet uitleggen dat ik daar heel hard naar uitkijk hé. 😉

’t Is weer een beetje een hak-op-de-tak-blogje geworden, maar er valt eigenlijk weinig te vertellen als je niet veel last hebt, niet met 4 vriendinnen samen zwanger bent en het je 2e baby is. ? Binnenkort kan ik jullie meenemen in het babykamer-proces!

Maar eerst eventjes verhuizen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *