Over de laatste drie maanden

Het is vrijdagavond 21u41, 31 januari 2020 en ik zit hier een beetje content te wezen met een glaasje cava in de hand. De afwas is klaar, Felix ligt al van 19u te knorren, John zucht eens diep naast mij in de zetel. Kristof is naar een evenement met een paar klanten en ik zit hier kei hard te genieten op ‘mennen aleene’. Tijd voor een nieuw blogje dus.

De afgelopen maanden waren eventjes wennen. In november ben ik weer beginnen werken en is mijn business baby De Contentfabriek geboren. Daarmee wil ik content marketing toegankelijk maken voor ondernemers. Van de eerste service die ik lanceerde, het Content Abonnement zijn er intussen toch 4 verkocht. #eenbeetjetrots

Daarnaast ben ik ook blijven werken voor Digital Donkey, een communicatiebureau in Berchem. Stijn is on a roll met verkopen, dus langs die weg komen er ook mooie klanten voor social media content binnen. En dan ben ik deze week nog begonnen aan een tijdelijke opdracht bij Cera in Leuven voor 2 dagen per week als ondersteuning voor de communicatiedienst in functie van twee extra ledenmagazines die ze dit jaar uitbrengen.

Zo zit ik 3 maanden na mijn zwangerschapsverlof al terug boven mijn breakeven punt in de zaak. En dan te denken dat ik toch een beetje zenuwachtig was om weer te beginnen werken omdat ik geen zicht had op iets van inkomen. 🙂 Blijkt dus voor niets nodig te zijn!

De afgelopen maanden waren wel wennen en ik heb ook deze blog verwaarloosd. Ik vond er de tijd en energie niet meer voor om elke maand een overzicht te geven van wat ik heb gedaan en ook niet om elke maand te vertellen hoe het met Felix gaat. Dus heb ik vandaag besloten om hier gewoon ad hoc op te posten. Wanneer de inspiratie er is, zoals vanavond.

Dat wil ook zeggen dat het nog vaker langere blogs zullen zijn hier, want ik kan nu eenmaal niet kort en bondig schrijven. Sorry. 😀

Maar dus, ik wilde eigenlijk vertellen dat de afgelopen maanden ook wennen waren. Werken met een baby is pittig. En dan hebben wij nog het geluk dat die van ons vaak doorslaapt en wij onze eigen agenda kunnen bepalen. Ik prijs mezelf héél gelukkig met Kristof, mijne man. En ik prijs onszelf heel gelukkig dat wij allebei een eigen zaak hebben en dus vrij zijn. Ik zou niet weten waar ik moet beginnen als we allebei voltijds in loondienst zouden werken.

Ik ben geen ochtendmens, Kristof wel. Hij pakt bijna elke dag de volledige ochtendshift op zich: opstaan met Felix, wandelen (of lopen, de zot) met John, Felix naar de crèche brengen,… En ik kom een uur later uit mijn bed gerold. Toegegeven: ik sta wel ’s nachts het vaakst op om een tutje terug te geven, te troosten of een pamper te verversen. Eerlijk is eerlijk. 😉

Maar toch, ik ben fier op mijne man en blij dat hij de mijne is. We zijn eigenlijk gewoon echt een goed team. Het was even zoeken na de geboorte van Felix. Je zit allebei ineens in een hele nieuwe rol. Je leert jezelf en elkaar op een hele nieuwe manier kennen en dat heeft in het begin ook zeker voor de nodige ruzies en discussies gezorgd. Maar we hebben mekaar weer gevonden en zitten nu echt helemaal op dezelfde golflengte.

Wat niet wil zeggen dat we nooit meer tegen elkaar staan te brullen in de keuken. ?#hoorterbij

Felix is ook een droombaby. Ik zou nu direct een tweede willen als ik op voorhand wist dat die even gemakkelijk zou zijn als Felix. Sommigen verklaren mij voor zot, maar voor mij mag nummertje twee eigenlijk al komen. Voor Kristof hoeft het nu nog niet en spijtig genoeg moet hij wel akkoord zijn. ?

Felix eet goed, slaapt goed, ontwikkelt goed, is een vrolijk ventje,… En ja, natuuuuurlijk zijn er moeilijke dagen en ben ik mee aan’t wenen als hij na een moeilijke dag ook een moeilijke nacht heeft maar dat is allemaal maar tijdelijk. Al kan ik dat op het moment zelf niet altijd even goed relativeren. Het is soms enorm puzzelen om alles rond te krijgen en gelukkig zijn er onze ouders en zussen die willen bijspringen.

We hebben even moeten zoeken, maar ik denk dat ik mag zeggen dat we onze flow hebben gevonden. En dat is een heel fijn gevoel. ?

Ondertussen staat er 22u12 op de klok. Tijd om te gaan slapen want ik ben al van 6 uur deze morgen wakker omdat ik naar Leuven moest. En ik. ben. geen. ochtendmens… Slaapwel x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *