Dit was oktober 2019

Oktober was precies een maand zonder einde, maar dat kan ook aan mijn gevoel liggen. Het was de laatste maand van mijn zwangerschapsverlof en ik heb geprobeerd er zo veel mogelijk van te profiteren! Benieuwd wat ik allemaal heb gedaan? Komt ‘ie!

Oktober begon in de zetel met baby en hond. Felix had een moeilijk dagje en wilde alleen maar bij mij zijn. Daar profiteren we dan van! 🙂

In oktober heb ik de co-sleeper opgeruimd en Felix in zijn eigen slaapkamer gelegd! De eerste nacht heb ik geen oog dichtgedaan en constant de babyfoon in de gaten gehouden. De tweede nacht ging al beter en vanaf nacht drie waren we het allemaal gewoon. We slapen allemaal beter, Felix wordt niet meer wakker van ons als wij komen slapen en wij worden niet meer wakker van elk geluidje dat hij maakt. Prima dus!

En we moesten weer voor spuitjes naar Kind&Gezin. Gelukkig wordt Felix daar niet ziek van, enkel moe. Hij slaapt misschien niet meer bij ons op de kamer, als hij om 5 uur wakker wordt nemen we hem wel nog bij ons om zelf toch nog wat verder te slapen. En dan wordt je wakker naast dit gezichtje. <3

En ik heb GIRLTALK nieuw leven ingeblazen! Dat was ooit een rubriek hier op de blog. Ik interviewde ondernemende vrouwen die me inspireren en deelde dat hier. Tot ik bedacht dat ik er eigenlijk meer mee kon doen. Ik kocht de domeinnaam, claimde de social media kanalen en maakte de website. Het plan is om er vanaf deze maand weer volledig in te vliegen, dus als je niets wil missen kan je het allemaal volgen op Instagram!

In oktober kreeg ik geen uitkering meer van de mutualiteit, dus ging ik stilaan terug aan het werk. Jammer genoeg hoort de administratie daar ook bij. Dit was het slagveld toen ik eraan begon. 🙂

John krijgt nieuwe brokken en moet duidelijk de cornflakes die ertussen zitten niet hebben. Kieskeurige woefie hoor! En 10 oktober was Felix drie maanden oud.

We gingen naar de babyspa! Zoooooo geweldig schattig! Hij bleef er redelijk neutraal onder, maar blijkbaar moeten ze zich zo concentreren in het water dat ze niet heel hard lachen. 🙂

Niet alleen Felix moest spuitjes krijgen deze maand, ook John moest eraan geloven! Soms heb ik echt het gevoel dat ik al twee kinderen heb… 🙂

En ik ben weer beginnen lezen! Geen babyboeken meer, nu we allemaal onze draai zowat hebben gevonden kan ik me precies weer concentreren op andere dingen. Alleen mag ik geen businessboeken lezen voor ik ga slapen. Ik heb die nacht tot 3 uur wakker gelegen omdat mijn hoofd overliep van ideeën. Oepsie.

Meet my new ride!! Superblij met onze elektrische bakfiets van Urban Arrow <3 Felix vindt het ook leuk want die valt altijd in slaap als we ermee weg zijn. In het begin is het even wennen, maar eens je het gewoon bent is het echt zalig. En ik ben blij dat ik de auto niet meer zo veel moet gebruiken. Ik kan hier zelfs mee naar de winkel, geweldig.

John is soms echt een levende knuffel, kijk nu hoe hij hier bij mij in de zetel hangt. 😀

Eén van de laatste keren borstvoeding voor Felix, op de fitness dan nog wel. Dat mis ik nu wel, het vraagt meer voorbereiding om ergens naartoe te gaan. Je moet nadenken hoe lang je weg bent en hoeveel voedingen je dan moet meenemen. Met borstvoeding had ik enkel mezelf nodig. 😉

Want in oktober ben ik begonnen met overschakelen van borst- naar flesvoeding. Ik wilde eigenlijk de winter nog overbruggen met borstvoeding. Maar, ik heb nu helemaal geen vaste werkplek meer en dan zou ik mijn dagen en afspraken dus moeten plannen rond kolven. En zorgen dat ik in de buurt van een ijskast ben om de afgekolfde melk te bewaren. Dat leek me allemaal wat te veel gedoe. Dus daarom, met spijt in het hart toch maar besloten om over te schakelen. 🙂

Mijn metekind was jarig, 4 jaar al! Het werd een gezellige zondag met taart en familie.

Als Felix wakker is, leg ik hem vaak op zijn speelmat. En dan oefenen we op rollen hihi.

In oktober stond ook de laatste sessie postnatale kine op het programma. Dat deed ik elke keer samen met Griet en Basiel, die 10 dagen ouder is dan Felix. Schattig hé, zo naast elkaar. 😀

Knuffelen, knuffelen, knuffelen!

Nog meer feest want bompa werd 80! En ik ging wandelen met mijn mommy-friends. De andere mensen op het terras trokken grote ogen toen we aangewandeld kwamen. En wij zijn bewust helemaal in de achterste hoek gaan zitten haha. Heerlijke middag!

Samen werken in de voortuin, John aan de brievenbus en Felix in zijn berenpakje in de wipper. Ging goed! 🙂 En we gingen naar de Zoo. Dit was het enige moment dat Felix wakker was, dus meteen geprofiteerd voor de typische foto. 😉

Nog een terrasje in het zalige oktoberzonnetje! En het laatste weekend van oktober gingen we naar de Ardennen met mijn ouders en zus. We hebben er iets langer over gedaan want ineens hadden we platte band! Ik was héél blij dat ik niet alleen met baby en hond in de auto zat… Gelukkig was de depannage er al na een kwartiertje om onze band te vervangen en konden wij verder rijden.

En zo zit mijn laatste maand thuis erop. Het is bittersweet, want dit betekent het einde van een periode die nooit meer terugkomt. Een periode die grotendeels heerlijk was, maar evengoed pittige momenten had. Ik kijk ernaar uit om weer te beginnen werken, maar ga dit ook missen. Ik ben in ieder geval heel dankbaar dat ik vier maanden kon thuisblijven! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *