#babyblog 2: Drie maanden Felix

Drie maanden geleden werd Felix geboren en werd ik mama. Ik schreef al eens een blogje over mijn eerste maand als mama, maar intussen zijn we alweer een paar weken verder. Tijd voor een nieuwe update! Ons klein brokje is intussen 61cm groot en weegt 6,250 kilo.

Eten

Ik geef nog altijd borstvoeding en dat gaat nog altijd goed! Felix drinkt nu 5 tot 7 keer op 24u en telkens de twee borsten. Sinds een week ongeveer kolf ik ’s morgens na de voeding nog af om hem ’s nachts een flesje te kunnen geven. Vorige week bij Kind & Gezin kreeg ik een brochure mee over vaste voeding, daar mag je in principe mee beginnen vanaf ze 4 maanden zijn. Als je borstvoeding geeft, moet je daar ten laatste op 6 maanden mee beginnen. Momenteel ben ik nog niet klaar om afscheid te nemen van borstvoeding, maar we zullen zien hoe het allemaal blijft lopen als Felix naar de opvang gaat. Zoals je in mijn blog over borstvoeding al kon lezen, ga ik proberen afkolven!

Slapen

Vanaf zijn 6 weken ben ik begonnen met Felix ook voor de dutjes overdag zo vaak mogelijk in een donkere kamer te leggen. Dat stond in de Newborn slaapgids van Snuggles & Dreams, een aanrader voor alle nieuwe mama’s die net zoals ik wat onzeker zijn over het hele slaapgebeuren!

Sinds een week slaapt Felix ook ’s nachts niet meer naast mij in de co-sleeper, maar in de kamer naast ons in zijn wieg. Felix maakt veel geluidjes ’s nachts, van knorren tot kreetjes en als hij bewoog, werd ik er ook altijd wakker van. Andersom ook, wanneer wij kwamen slapen werd hij er ook vaak wakker van. Dus wilde ik het eens proberen om hem in zijn eigen kamer te leggen. Ik vond dat héél spannend de eerste nachten! Ik heb dan nog minder dan anders geslapen omdat ik continu de babyfoon checkte. 🙂

Maar ik denk dat we er beide nu beter van slapen! Felix gaat slapen tussen 18u en 19u en slaapt dan tot 12u of 1u ’s nachts. dan moet hij eten en slaapt hij weer tot 4u of 5u of 6u. Dat laatste durft wat schommelen en is vooral afhankelijk van hoeveel hij de voeding ervoor heeft gegeten. Daarom dat ik nu ’s nachts een flesje geef om er wat controle over te hebben!

Het is ook al één nacht gebeurt dat hij zelf om 23u wakker werd voor eten en dan daarna heeft geslapen tot 4u. Dus ik ben nu aan het denken of ik hem niet zelf kan wakker maken om 23u en dan die nachtvoeding elke nacht een beetje later geven. We zien wel, ik ben al lang blij dat hij het zo goed doet en ik ben nog niet kapot van onderbroken nachten. 🙂 Twee nachten geleden heeft hij zelfs een keer van 19u tot 3u30 geslapen, dan gegeten en van 4u tot 6u30 geslapen!

Spelen

Felix heeft zijn handjes en stembanden ontdekt! Het leukste vind ik om hem tegen mijn opgetrokken benen zetten zodat we naar elkaar kijken en een ‘babbeltje’ doen! Ik vertel dan gewoon over onze dag en hij ‘antwoord’ met schattige kreetjes als ‘uh’, ‘uoooh’ en ‘aaah’ en vaak krijg ik er nog een lachje bij ook. Heerlijk!

De speelmat is ook een groot succes, armen en benen vliegen naar alle kanten en hij vangt soms al eens een speeltje dat er hangt te bengelen! Ik kan hem dan gemakkelijk een kwartiertje laten spelen en even eten of iets anders doen.

Mama zijn

Ik schreef onder een foto op Instagram dat mama zijn mijn meest natuurlijke, vermoeiende, mooiste, bijzondere en voldoening gevende rol ooit is. En dat is nog steeds niet anders! Een week geleden zei ik nog tegen een van mijn vriendinnen dat ik het soms niet kan vatten hoe graag ik dat kleintje zie.

Ik ben nog een exact drie weken voltijds thuis en dan begint het volgende hoofdstuk: terug werken en Felix naar de opvang. We beginnen met 3 dagen opvang om misschien later uit te breiden. 🙂 Vorige week had ik het eventjes gehad met het constante zorgen voor en sleuren met Felix. Maar nu besef ik dat nog heel hard moet profiteren van deze laatste weken thuis. Dat ga ik dan ook met volle teugen doen!

One Comment on “#babyblog 2: Drie maanden Felix”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *