Een dag met Felix, 11 weken

Toen ik onlangs op Instagram vroeg wat je graag wilde lezen op de blog werd een paar keer gevraagd om een gewone dag eens te laten zien. Het is vandaag woensdag 25 september, geen bijzondere dag en ik neem jullie graag eens mee! Felix is vandaag exact elf weken oud.

Ochtend routine

Felix werd om 6u17 wakker. Hij heeft deze nacht om 2u40 nog een borst gehad. Ik geef hem zijn tutje nog even terug tot onze wekker om 6u30 gaat. Kristof staat op om te ontbijten, ik geef Felix ondertussen eten in bed. Na zijn ontbijt stapt Kristof in de douche en maak ik Felix klaar om mee te douchen. Mega schattig is dat! Kristof houdt Felix vast terwijl ik hem inzeep. Ik droog Felix af en kleed hem aan, ondertussen is hij lekker vrolijk en kan er al eens een lachje af!

Terwijl Kristof met John buiten gaat, zet ik Felix in de Tripp Trapp babyschaal met een stuk speelgoed zodat ik ook kan ontbijten. Rond tien voor acht begint Felix te geeuwen, tijd voor het eerste dutje van de dag! We doen samen de rolluik van de slaapkamer dicht, ik leg hem onder zijn dekentje in de co-sleeper en tien minuten later slaapt hij. Ik zit niet veel later met mijn tas thee in mijn badjas in de zetel de start van dit blogje te typen. 🙂

Een dag met Felix

Plannen in de war

Ik wilde vandaag eens een lesje mama baby yoga meepikken bij Antwerp Yoga. Ik heb daar een paar lessen zwangerschapsyoga gedaan en heb nog beurten over op mijn kaart. De les start om 10u45 en wanneer Felix om 10u30 nog aan het eten is – hij was om 10u wakker – besluit ik me niet meer te haasten om er te geraken want het is te laat. 🙂 Dan maar thuis wat proberen! Ik zet iets op van Youtube om te volgen, John vindt het ook leuk en komt graag storen. Rond 11u zie ik dat Felix weer wat moe begint te worden, dus leg ik hem in de buggy en gaan we te voet naar de winkel.

De middag

We zijn om 12u terug thuis en Felix slaapt nog in de buggy. Ik kan ondertussen lunchen terwijl ik een paar vlogs kijk, ik doe de afwas en maak muesli voor morgenvroeg. Om 14u is ons kindje weer wakker en geef ik hem eten. Daarna leg ik hem op z’n speelmatje en dat is een succes. Zijn armen vliegen alle kanten op, hij lacht vrolijk naar de bijtjes die eraan hangen en kraait van plezier als hij een speelgoedje raakt. Omdat ik geen zin heb om nog de hele middag binnen te blijven, knoop ik de draagdoek rond tegen dat hij weer moe begint te worden om 15u. We nemen John mee en gaan voor een wandelingetje! Ik ben nog niet buiten of Felix ligt al te slapen. 🙂

Lastige avondrush

Tegen 16u zijn we terug thuis en wil ik me in de zetel zetten met een aflevering van Elementary. Felix moet normaal rond 17u terug eten dus ik heb tijd. Dacht ik 🙂 Felix wordt wakker, heeft het lastig en weent. Ik denk eerst dat hij nog moe is dus probeer hem in zijn bedje te leggen. Geen succes. Ik wandel rond en sus hem, werkt niet. Ik verschoon zijn pamper maar dat was ook niet het probleem. Om 16u30 probeer ik hem eens aan te leggen en blijkbaar had hij gewoon honger… 🙂

Na zijn maaltijd leg ik hem weer op de speelmat zodat ik aan het avondeten kan beginnen: aubergine met mozarella uit de oven met geroosterde kikkererwten. Dat lukt eventjes, John wilt buiten en dan weer binnen, Felix begint weer te wenen rond half 6 en ondertussen staat het eten in de oven. Ik kom handen te kort en het is even een lastig halfuur. En nu lijkt een halfuur niets, maar als je met een wenende baby zit die je niet getroost krijgt, een hond die aandacht vraagt en eten dat je in de gaten moet houden, lijkt dat halfuur een eeuwigheid! 😀

Avondritueel

Omdat Felix om 16u30 eigenlijk een halfuurtje vroeger heeft gegeten dan normaal, besluit ik de rest van de avond een halfuur op te schuiven. Ons avondritueel begint vandaag dus om 18u! Ik doe hem een propere pamper aan, kleed hem uit en doe zijn pyjama en slaapzakje aan. In de slaapkamer doen we samen het rolluik naar beneden en doe ik het nachtlampje aan. Ik geef hem nog melk en na het boertje zet ik hem in mijn schoot en lezen we samen nog een boekje. Tegen dan vallen zijn ogen zo goed als dicht en leg ik hem weg in de co-sleeper.

Ondertussen is het eten klaar en kan ik eten rond 18u30. Vaak moet ik nog een tweetal keer terug binnen om zijn tutje terug te geven en dan is hij vertrokken! Meestal vraagt hij terug een voeding tussen 10u en 11u en dan tussen 2u en 3u nog eens. Gelukkig valt hij daarna meestal gewoon terug in slaap, dus ik heb eigenlijk niet echt last van de onderbroken nachten. 😀

En nu ben ik benieuwd, hoe ziet een dag met jouw kindje(s) eruit? Vergelijkbaar met deze of helemaal anders? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *