Zwangerschapsupdate 9: laatste werkweek en verlof!

Week 36 (22/06 – 28/06)

Week 36 begint op zaterdag met een tripje naar The Little Ones, de winkel waar onze geboortelijst ligt, om al wat spullen op te halen. De buggy, het verzorgingskussen, de lakentjes voor de wieg,… Ook de suikerbonen en laatste prutsen voor de doosjes gaan we halen bij AVA en ik bestelde nog een bluetooth box bij Coolblue omdat ik heb gelezen dat babytjes goed slapen van ‘white noise’. En misschien wil ik wel een playlist maken om in de bevallingskamer op te zetten, geen idee. 🙂

Zaterdagnacht heb ik tussen 4u en 5u weer indalingsweeën. Ik wandel wat rond, hang op de verzorgingstafel en probeer mijn ademhaling te gebruiken om ze op te vangen. Dat lukt redelijk 🙂 Zondagavond word ik ziek: verkouden. Dat heb je dan met dat warm weer een continue switchen tussen warme en koele ruimtes. Ik kan het missen als kiespijn maar zit er wel mee, dus op naar de apotheker voor hoestsiroop en neusspray dan maar!

Maandag begint mijn laatste werkweek en dat is een raar gevoel! Ik besef het precies niet dat ik na deze week 4 maanden thuis ben. Ik ben nog nooit zo lang thuis geweest zonder werken en heb ook nog geen idee wat er na mijn zwangerschapsverlof op mijn werkagenda zal komen te staan. Ik besef het in ieder geval niet helemaal, al herinneren de collega’s me genoeg aan alle ‘laatste keren’ :p Ik trakteer in Kalmthout met koffiekoeken en in Antwerpen voorzie ik ijsjes in de vriezer als afscheid. Ik krijg nog heel fijne cadeautjes: een pakket van Rituals voor me-time en gepersonaliseerde body’s met illustraties van illustratoren van Van Halewyck. <3

Vrijdag is dan ook mijn laatste kantoordag bij Digital Donkey voor de komende maanden. Kristof heeft een vrije middag en komt me oppikken, we gaan nog iets drinken in de zomerbar in het park en bestellen thuis pizza. Mijn verlof is begonnen!

Week 37 (29/06 – 05/07)

De eerste week van mijn zwangerschapsverlof! Ik ben al vergeten wat we die zaterdag hebben gedaan.. Oeps! Zondag stond de eindejaarsbbq van de turnkring op het programma en rond 10 uur wandelen wij terug naar huis want ik ben moe. 🙂

Maandagochtend moeten we naar Vooruitzicht om de finale offerte voor ons huis te tekenen en om 2 uur rijd ik naar Kapelle-op-den-bos voor een zwangerschapsshoot! Een vriendin van mijn zus is beginnend fotografe en ik stond graag model. ’s Avonds staat er weer bbq op het programma, bij mijn ouders dit keer.

Dinsdagochtend worden onze nieuwe wasmachine en droogkast geleverd, nooit gedacht dat ik daar blij van zou worden. :p ’s Middags komen mijn zus en Kristof’s zus helpen met de suikerbonen en het wordt gezellig: we krijgen alles af! Ik wil daarna nog koken, opruimen, een was ophangen, de afwas doen en mijn laatste facturen sturen maar beland in de zetel naast John: ka-pot!

Het is alsof mijn lichaam voelt dat ik niets meer ‘moet’ doen en het geeft me duidelijke signalen. Ik vind het zelf wel moeilijk om die knop om te zetten: ik heb vakantie en wil mijn dagen volplannen, maar mijn lijf zegt nee. Lesje geleerd, vanaf nu één ding per dag en verder rusten, rusten, rusten.

Dus de rest van de week bestaat uit één ‘afspraak’ per dag en rusten: woensdag babybezoek, donderdag een telefonisch interview en de uitwerking, vrijdag pedicure en waxing, gynaecoloog en eten met m’n hubby!

Bij de gynaecoloog ziet alles er goed uit en is het de laatste echo die we doen. Onze boelie zit op 3,5 kilo en uitgerekend voor 18 juli. Als hij er volgende week nog niet is, moet ik aan de monitor. Spannend, want eigenlijk zegt hij daarmee dat het voor elk moment kan zijn, whaaa. 😀 Kristof gokt op volgende week donderdag, ik gok op 16 juli – met volle maan. We zien wel! Ik hou jullie volgende week gewoon verder op de hoogte, voor zolang het lukt hehe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *