Zwangerschapsupdate 8: een flinke baby en voorweeën

Week 32 (25/05 – 31/05)

Evi Driesen - zwangerschapsupdate 8

Begin deze week hebben we een afspraak bij een fietskar/bakfiets-specialist om ons te informeren. Hoewel ik héél graag een bakfiets wil, is voor onze situatie een fietskar toch een betere oplossing. We zijn nu de verschillende modellen van Thule aan het bekijken om voor ons het beste model te kiezen. Aangezien de baby daar pas na een paar maanden in mag, hebben we nog even tijd. 🙂

De zondag erna is heerlijk druk: we gaan stemmen, naar de hondenschool, lunchen bij vrienden, naar de communie van de dochter van andere vrienden en eten bij mijn ouders. Zondagavond ben ik pompaf! 🙂

Het verlengde weekend gebruiken we om de wieg in elkaar te vijzen (Kristof) en de babykamer nog wat anders in te delen (Evi) en te genieten van het goeie weer.

Week 33 (01/06 – 07/06)

Evi Driesen - zwangerschapsupdate 8

Deze week krijg ik op woensdag wanneer ik op kantoor zit last van pijnlijke steken in mijn buik. De pijn wordt wat erger tot op een hoogtepunt en zwakt dan weer af. Een rondje Google en een telefoontje naar de vroedvrouwenhulplijn vertellen me dat het indalingsweeën zijn. Later op de middag heb ik er nog een en moet ik toch even al leunend op mijn bureau de pijn ‘weg-ademen’.

’s Avonds hebben we gelukkig ook een afspraak bij de gynaecoloog en die bevestigt dat alles in orde is! Hij vertelt ook dat de kans bestaat dat ik nog van die ‘voorweeën’ krijg. Een goede voorbereiding op het echte werk zeker? 🙂 Verder is er voldoende vruchtwater, is de placenta nog niet aan het verouderen en de baby nog niet ingedaald. Intussen zitten we op een gewicht van 2,6 kilo en ben ik weer wat vroeger uitgerekend: 9 juli. Mijn gynaecoloog denkt niet dat ik te vroeg zal bevallen (en rekent dus nog op 20 juli) maar zegt dat we gewoon een ‘flinke’ baby hebben.

Vanaf nu moet ik elke twee weken op controle om het gewicht te kunnen opvolgen. Als we te dicht bij de 4 kilo komen vóór 20 juli, zal hij me waarschijnlijk laten inleiden zodat ik er geen baby van +4 kilo moet uitpersen. 🙂 🙂 We zien wel wat het allemaal wordt, al wil ik liever niet ingeleid worden…

Week 34 (08/06 – 14/06)

Evi Driesen - zwangerschapsupdate 8

Deze zwangerschapsweek begint met ons turnfeest! Mijn dames van Fit & Gezond voerden hun nummertje op en rond 23 uur was het turnfeest afgelopen. Na de opruim gaan we nog mee iets drinken maar om half 1 is mijn pijp uit. Veel rust zit er de zondag erna ook niet in, al is het voor leuke dingen!

Deze donderdag staat er weer een lesje prenatale kine op het programma en het is er eentje mét partner. De kine vertelt nog eens de fases van een zwangerschap, meer voor onze partners dan voor ons dames vermoed ik. 😉 Vandaag leren we verschillende arbeidshoudingen, hoe we moeten persen en hoe onze partner daarbij kan helpen. Ik was niet voorbereid op hoe vermoeiend dat persen is! Gelukkig zegt de kine dat we op het moment dat het ‘voor echt’ is een bepaalde oerkracht vinden waardoor we dat allemaal aankunnen. Ik ben benieuwd. 😉

Vrijdag vertrekken we op vrijgezellenweekend voor Lotte en sta ik tot ’s nachts nog mee te doen met de karaoke. Na 3 uur slapen word ik om 5 uur wakker omdat ik naar het toilet moet. Gelukkig hebben we luiken voor het raam en kan ik nog rustig verder slapen tot 10 uur, wat nodig is na de actieve avond!

Week 35 (15/06 – 21/06)

Evi Driesen - zwangerschapsupdate 8

De maandag na het vrijgezellenweekend ben ik moe! Deze week ben ik officieel mijn enkels kwijt, ik vrees voor de rest van mijn zwangerschap. Mijn vingers waren al langer gezwollen, mijn verlovings- en trouwring heb ik al wéken niet meer aangehad. Maar nu begint het de rest van mijn lichaam dus ook op te zwellen, joepie. 😉 Ik ging nog eens op de weegschaal staan en die zegt intussen +17 kilo. Slik. Ik ben héél benieuwd hoeveel kilo’s er blijven plakken wanneer ik geen vocht meer vasthou en de baby eruit is. Keep you posted!

Donderdagavond staat het laatste lesje prenatale kine op het programma: houdingen om de weeën op te vangen en ook hier hoe onze partner daarbij kan helpen! Ik vind precies niet veel houdingen heel comfortabel, behalve die op een bal. Ik moet dus nog een bal gaan halen of lenen van een vriendin voor het zo ver is zodat ik thuis mijn weeën ook al met bal kan opvangen. 🙂

De laatste dag van week 35 is het tijd voor de volgende controle bij de gynaecoloog. Alles ziet er nog steeds goed uit, onze baby is weeral gegroeid en weegt naar schatting 2,9 kilo. Volgens de berekening zitten we weer op schema want we zijn terug opgeschoven naar een uitgerekende datum van 18 juli! Spannend.

Vandaag is het officieel nog 4 weken te gaan tot 20 juli en waar de afgelopen weken voorbij leken te vliegen, lijken de dagen nu weer trager te gaan. Nog één week werken en dan begint mijn zwangerschapsverlof. Het gaat een lastige week worden denk ik, als we het weerbericht mogen geloven! Veel voetbadjes, frisse kleren en op tijd voetjes omhoog is de boodschap. 😉

Omdat het nu misschien geen vier weken meer zal duren voor de baby er is, ga ik binnen twee weken nog eens een update geven! Spannend, spannend, spannend…! 

2 Comments on “Zwangerschapsupdate 8: een flinke baby en voorweeën”

  1. Nog even doorgaan en genieten van de zwangerschap. Ik zal duimen voor een vlotte bevalling ( op 14 juli ?, zoals ons Joke) . Succes ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *