Zwangerschapupdate 7: kiezen, kiezen, kiezen

Week 28 (27/04 – 03/05)

Evi Driesen - mommy friends
Mijn mooie (mommy) friends

Ik kreeg op 26/04 mijn spuitje voor kinkhoest en heb precies wat last van bijwerkingen als hoofdpijn en slaperigheid want de dag erna steek ik niet veel uit. ’s Avonds mogen we gelukkig de voetjes onder tafel schuiven bij vrienden!

Deze week ga ik naar het ziekenhuis voor de suikertest, waarmee ze checken of je geen zwangerschapsdiabetes hebt. Ik hoorde daar veel horrorverhalen over, want je moet een héél zoet drankje drinken, zo zoet dat het vies wordt. Maar ik vond het nu niet heel vies eigenlijk. Ja, het is zoet en met wat bruis zou het beter smaken maar het valt echt heel goed mee 🙂 De resultaten heb ik normaal op de volgende controle bij de gynaecoloog.

Op vrijdag komt de vroedvrouw langs om eens kennis te maken. John is niet heel flink, dus daar moeten nog aan werken zodat hij wel flink is tegen dat al het babybezoek langskomt. Het was een aangename kennismaking en ik heb nog eens kunnen luisteren naar het hartje! Ze geeft me nog mee dat ik een ‘compact buikje’ heb en om een of andere reden vind ik dat een leuk compliment. 🙂

Week 29 (04/05 – 10/05)

Evi Driesen - Zwangerschapsupdate 7
Klaar voor mijn wekelijkse workout met personal trainer Kyo!

Mega drukke week op het werk! Er starten twee nieuwe collega’s en om hen goed te verwelkomen werk ik nog eens vier dagen na elkaar voor Pelckmans uitgevers, waarvan drie opeenvolgend in het kantoor in Kalmthout. Ik ben dat ten eerste niet meer gewoon om elke dag die afstand met de auto te doen en merk dat ik écht moe ben van die paar dagen. Ik vrees dat de 3e-trimester-moeheid stilaan zijn intrede aan het doen is. 😉

De rest van de week hou ik het bewust rustig, met nog een gezellig etentje met de vriendinnen op vrijdagavond. En deze week heb ik me ingeschreven voor groepslessen prenatale kine! Bekkenbodemspieroefeningen, ademhalingsoefeningen, pershoudingen,… In week 31 beginnen we eraan en ik ben heel erg benieuwd.

Week 30 (11/05 – 17/05)

Evi Driesen - zwangerschapsupdate 7
Kijk nu!

En zaterdag gaan we onze geboortelijst leggen bij The Little Ones in Wilrijk. Koen, de mede-eigenaar en onze contactpersoon, heeft ons super goed geholpen! Hij weet ook dat we ongeveer 6 maanden na de geboorte verhuizen en was heel eerlijk met vertellen welke dingen we dan nu nog niet op de lijst moeten zetten, omdat dat dan alleen maar meer gerief is om dan mee te verhuizen.

Wat ik héél fijn vind aan The Little Ones: je mag op voorhand al dingen van je lijst ophalen, zonder dat je ze moet voorschieten. Er zijn nu eenmaal dingen (buggy, badje, verzorgingskussen,..) die handiger zijn om al thuis te hebben voor de komst van je baby. Maar ik verschoot wel van alle producten die ik al op voorhand thuis wil hebben haha, dat is bijna onze halve lijst! Oeps. 😀

De rest van de week slaap ik slecht! Ik word ’s nachts wakker van een kramp in m’n buikspier/baarmoeder(?), moet naar het toilet of heb ik dorst, ik vind m’n draai niet,… Kristof slaapt ook slecht want ik adem te luid en hij slaapt te licht. :p Benieuwd wat dat gaat geven als de baby binnenkort mee bij ons op de kamer slaapt!

Op donderdag hebben we weer een babydate bij de gynaecoloog en krijgen we éindelijk nog eens goed beeld! De vorige drie controles lagen zijn handjes altijd voor het gezicht maar nu niet en het is geweldig. We krijgen twee echo’s mee en ik vind hem al helemaal op Kristof lijken. Ik vind het nog altijd heel onwezenlijk dat het mensje van op de echo in mijn buik zit. 😀 Verder is alles in orde en zitten we weer op een normaler schema: ik ben nu uitgerekend voor 14 juli, dus we zijn weer een weekje dichter bij mijn oorspronkelijke datum gekomen! :p

Week 31 (18/05 – 24/05)

Evi Driesen - zwangerschapsupdate 7

Deze week begint in de Ardennen! Mijn ouders hebben daar iets gekocht en Kristof en ik gaan een weekendje mee met de woefie. Voor mij is het een relax-weekendje, Kristof is ondertussen mee aan het verhuizen met papa. 🙂

De nachten blijven lastig, meerdere keren per nacht wakker en ’s avonds na het werk ben ik ook doodop. Donderdagavond is het tijd voor de eerste sessie prenatale kine! Het is vooral een kennismaking met de andere dames, fijn om weer wat verhalen te horen van anderen. En dan krijgen we een heel heldere uitleg over onze bekkenbodemspieren, hoe dat allemaal in elkaar zit en hoe we alle spieren daar beneden kunnen trainen om te helpen bij de bevalling. Interessant!

En voor ik het weet is het alweer zaterdag, het begin van week 32 en daarmee zijn we de laatste twee maanden ingegaan. Echt aftellen ben ik nog niet aan het doen, maar ik begin steeds meer uit te kijken naar (en me af te vragen hoe het zal zijn met) de baby! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *