Onze babymoon naar Las Palmas in Gran Canaria

Een huwelijksreis stond dit jaar nog niet op onze planning. In de eerste plaats omdat trouwen geld kost (ook al doe je ‘maar’ een receptie) en omdat we een huis hebben gekocht. Ik wilde wel heel graag nog een laatste keer met z’n tweetjes weg voor we met drietjes zijn dus begon de zoektocht naar een weekje zon en niks doen, dicht bij huis. Gran Canaria leek ons een geschikte plek voor die twee dingen: zon en niksen!

Babymoon naar Las Palmas de Gran Canaria - Evi Driesen

Las Palmas de Gran Canaria

Ik vond en huurde een appartementje in Las Palmas, de hoofdstad, vlakbij het strand en zo zaten op zondagochtend een week na de trouw op het vliegtuig richting Gran Canaria! De weersvoorspelling was slecht: regen, onweer en maar 19 graden. En dat terwijl je overal leest dat het op de Canarische eilanden het hele jaar door een aangenaam klimaat is. In Gran Canaria zou het maar 17 dagen op een jaar regenen en als we de weersvoorspellingen mochten geloven zouden wij net 7 van die 17 dagen hebben. 🙂

Topligging

Aangekomen in Gran Canaria werden we opgehaald door Blanka, die ons naar het appartement bracht op een halfuurtje rijden van de luchthaven. In de omschrijving stond dat het een ‘sea view appartment’ was en ja hoor, als je helemaal over het terras ging hangen kon je de zee zien! :p

De ligging van het appartementje was wel fantastisch. 2 minuten stappen naar het strand, een bakker en Spar om de hoek en gezellige restaurantjes in de straat. Met mijn bekkenpijn was dat in ieder geval leuk, want veel stappen zat er de eerste dagen niet in.

Babymoon naar Las Palmas de Gran Canaria - Evi Driesen

Wisselvallig weer

Het weer is heel wisselvallig geweest, een paar dagen konden we in de voormiddag naar het strand en hadden we regen in de namiddag. We hebben dan twee keer de bus naar het oude centrum van Las Palmas genomen. Daar bezochten we het Columbus museum en liepen we winkelstraat af.

Voor de rest is er echt heel weinig te doen wanneer het slecht weer is, dus trokken we naar een café of het appartement om te lezen of een dutje te doen. Op de voorlaatste dag ontdekten we aan de andere kant van de dijk een mega shoppingcenter, dus dat is er ook nog te doen als het geen strandweer is!

Babymoon naar Las Palmas de Gran Canaria - Evi Driesen

Playa de las Canteras

Het strand waar we vlakbij lagen is Playa de las Canteras. Het stukje strand het dichtste bij ons appartementje had zelfs een gratis – en proper! – toilet, wat als preggy echt héél fijn is! Van Blanka kregen we via Whatsapp nog een lijstje met restaurantjes in de buurt, ook allemaal op max. 10 minuten wandelafstand van het appartement.

Los van al die fijne dingen van Las Palmas, is het ook een vuile stad. Of toch zeker het stukje dat wij gezien hebben. Veel zwervers en zatlappen op straat, maar ook weer veel policia local, wat me dan weer een veilig gevoel gaf. De isolatie van het appartement was niet top, dus ’s nachts hoorden we vaak nog rumoer en geroep op straat. Ons eerste avondmaal werd verstoord door twee zatte Polen die boos werden omdat ze geen bier meer kregen, maar ook twee keer op de grond vielen onderweg naar het volgende café.

Babymoon naar Las Palmas de Gran Canaria - Evi Driesen

Eten in Las Palmas

Eten in Las Palmas is goedkoop, we gingen elke avond op restaurant en onze rekening schommelde altijd tussen de €25 en €40 voor twee personen, vaak met voorgerechtje bij. Natuurlijk zonder veel alcohol, als je een fles wijn neemt zal het misschien al rap anders zijn. Het beste hebben we gegeten bij het tapasrestaurant over de deur van het appartement: La taberna Don Manue. Daar zijn we dan ook twee keer geweest!

Voor de rest is uit eten in Las Palmas geen grote belevenis, of wij kozen de verkeerde restaurants. 🙂 Volgens mij hebben we (behalve tijdens de twee keer tapas) nooit langer dan een uur in het restaurant gezeten. Oeps 😀

Babymoon naar Las Palmas de Gran Canaria - Evi Driesen

Onze laatste vakantie met twee hebben we in ieder geval gedaan wat we wilden doen: rusten. Ik zie ons niet snel nog eens naar Gran Canaria trekken, maar we zijn er geweest. 😉 We hebben daar wel uitgevogeld wat we als huwelijksreis willen doen: een cruise naar Scandinavië! Dat lijkt me iets wat ook met een baby wel te doen is, en ik wilde graag naar Scandinavië op huwelijksreis dus wordt het waarschijnlijk zoiets. To be continued 🙂 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *