Zwangerschapsupdate 5: genieten, bekkenpijn en babymoon

Mensenlief wat VLIEGT de tijd! 24 weken zwangerschap zijn al voorbij, weeral vier weken verder sinds mijn laatste update. In mijn vorige update was ik nog heel fier op het feit dat ik van niks last had, dat is de afgelopen vier weken helaas eventjes anders geweest wanneer bekkenpijn haar intrede deed. Gelukkig ben ik er precies nog redelijk snel vanaf geraakt – hout vasthouden – en is het weer genieten van dat kleine wezentje in m’n buik!

Week 20 (02/03 – 08/03)

In deze week zijn we een bezoekje gaan brengen aan The Little Ones, de babywinkel waar we onze lijst gaan leggen. Ik kreeg een zakje mee VOL catalogi en dat vind ik fantastisch. Kiezen maar! Ik hou wel netjes in een excellijst bij wat ik wil en wat het kost, gewoon om het overzicht te bewaren. Ik knijp wel mijn ogen dicht als ik de totaalprijs zie, een kind kost geld!

Ook deze week: de ‘Grote Echo’ ofwel de twintigwekenecho. Een belangrijk moment want dan gaan ze kijken of er geen afwijkingen zijn in de hersenen, het hart en andere organen. Spannend, want soms zitten ze dan te kijken en zeggen ze een paar minuten niets waar je dan meteen denkt ‘oh nee, alles zal toch in orde zijn’. Gelukkig is dat bij ons het geval. Alles ziet er goed uit en onze baby zit op schema. Jippie!

Week 21 (09/03 – 15/03)

Deze week staat volledig in het teken van de trouw op 16/03 en ik ben weinig bezig met m’n zwangerschap of de baby. De dag voor de trouw hebben nog een dagje om last-minute dingen te regelen en gaan we de receptiezaal klaarzetten. Dat was net iets te veel van het goede want tegen ’s avonds heb ik last in mijn onderrug en een spier in mijn rechterbil. Mijn kersenpitje biedt gelukkig wat verlichting!

Week 22 (16/03 – 22/03)

WEDDING DAY! Dat verhaal kunnen jullie in een andere blog lezen 🙂 De trouwdag was vermoeiend voor mijn zwanger lijf. Hakken, de hele receptie rechtstaan en rondlopen gaan die dag zelf zonder problemen, ik denk dat de zenuwen en adrenaline daarvoor zorgen. Maar tegen het einde van onze shoot heb ik het gehad en ben ik moe. Gelukkig hebben we ’s avonds een heerlijk etentje op de planning staan en geen fuif, dat had ik niet overleefd vrees ik!

Deze week nog twee mijlpalen in de zwangerschap: ik heb voor het eerst mijn buik zien bewegen als de baby beweegt én Kristof heeft voor het eerst de baby gevoeld! Heel speciaal en ik voel de baby eindelijk steeds vaker nu. Dat heeft bij mij wat langer geduurd omdat mijn placenta vooraan ligt, waardoor er een extra laagje is waar de schopjes ‘door moeten’ voor ze bij mijn buik zijn. 😀

De rest van de week blijf ik elke dag een beetje meer last hebben van die spier in m’n rechterbil. Tegen ’s avonds wordt het altijd erger en wanneer ik aan Kristof vraag om dat eens op te zoeken komt hij met het verdict van Dr. Google: bekkenpijn. Fuck. Ik blijf mijn kersenpitje leggen en zoek intussen op wat ik kan doen om de pijn te verlichten: niet meer op één been staan (dus ook broeken en schoenen al zittend aandoen), in beweging blijven, voldoende rusten en luisteren naar je lichaam. Bij sommige bewegingen schiet de pijn er ineens in en voor de rest van de dag is het gewoon een constante aanwezige. Vervelend en pijnlijk en ik hoop echt dat het niet voor de rest van mijn zwangerschap is want dat ga ik niet leuk vinden. 🙂 De gynaecoloog zegt me op vrijdag dat ik zo snel mogelijk naar een kinesist moet om er iets aan te laten doen. Maar dat zal nog een week moeten wachten want we vertrekken die zondag op vakantie! Mijn personal trainer Kyo geeft me later die vrijdag een balletje waar ik over moet rollen tussen de oefeningen door. Ik kan thuis dezelfde oefeningen doen met een tennisbal en ik besluit een tennisbal in te pakken voor op vakantie. Spoiler alert: beste beslissing ooit!

Week 23 (23/03 – 29/03)

VAKANTIE! Mijn bekkenpijn is jammer genoeg nog steeds aanwezig en dat is vervelend. Tijdens onze eerste stranddag heb ik het lastig om een goede lighouding te vinden – die buik zit ook in de weg! Ik rol ’s avonds en ’s morgens met de tennisbal en daarnaast doen we het eigenlijk voor ons doen echt heel rustig aan: we liggen veel aan het strand (of zitten op café/appartement bij slecht weer) en wandelen weinig. Die combinatie lijkt te werken: mijn rechterbil geeft geen kik meer vanaf woensdag! Ik blijf uit voorzorg wel nog elke avond rollen met m’n tennisbal, dat kan toch geen kwaad en helpt de spieren soepel te houden. Ik ben in ieder geval héél opgelucht dat ik ervan af ben want echt, dat was geen pretje. 🙂

En zo is mijn 24e week zwanger toch nog vlot ingegaan! Nu de trouw voorbij is, kan ik me meer en meer beginnen focussen op de komst van onze baby: bureau opruimen, babylijst aanvullen, goed voor mezelf zorgen en ervan genieten. Op naar de volgende 4 weken. 🙂 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *