Happy birthday to me!

Vandaag mag ik 26 kaarsjes uitblazen, hip hip hoera! Als je mij vroeger had verteld dat ik op mijn 26e getrouwd zou zijn met de liefde van mijn leven en bijna mama zou worden van ons kindje, had ik het misschien niet geloofd. Toch is dat mijn realiteit en gewoon het hier neerschrijven tovert alweer een glimlach op mijn gezicht. Elke verjaardag opnieuw denk ik dat ik geen beter jaar tegemoet kan gaan dan het jaar dat geweest is, en elk jaar opnieuw wordt toch weer overtroffen! Ik prijs mezelf heel gelukkig.

Elke verjaardag opnieuw vind ik het zot om te beseffen hoeveel er kan veranderen op een jaar tijd. Wist ik op m’n 25e verjaardag veel dat dat het jaar zou zijn waarin ik zwanger zou worden, na eerst een serieuze klap bij de gynaecoloog. Ik wist dat ik op m’n 25e zou trouwen, maar niet dat de dag hoe we hem oorspronkelijk in ons hoofd hadden uiteindelijk helemaal anders zou uitdraaien. Ik wist dat ik kon starten bij Pelckmans uitgevers als freelancer voor 3 maanden maar niet dat ik uiteindelijk zou mogen blijven tot aan mijn zwangerschapsverlof. Ik wist op m’n 25e verjaardag niet dat we dat jaar een huis zouden kopen op Linkeroever.

En vandaag word ik 26 en weet ik niet wat dit jaar allemaal voor mij in petto heeft. Ik word mama, dat staat vast. Voor de rest heb ik geen plannen of vooruitzichten en soms ben ik daar bang van. Er gaat heel veel veranderen dit jaar: mama worden en verhuizen en dat heeft allebei een impact op mijn professionele activiteiten, waarvan ik nu ook niet weet waar dat naartoe zal gaan dit jaar. Ik weet alleen dat ik dit jaar minder zal werken, maar wel een lening heb om af te betalen en een kind om voor te zorgen. Jikes. En toch geloof ik dat ik op mijn volgende verjaardag weer kan zeggen dat mijn jaar alweer overtroffen werd. šŸ™‚

Hoewel die nabije toekomst me soms onzeker maakt, probeer ik er niet te veel over na te denken. Als ik het afgelopen jaar Ć©Ć©n ding heb geleerd, en het zijn er eigenlijk twee, is het wel dat het leven niet loopt zoals je verwacht – zowel positief en negatief – en dat alles altijd goed komt. Ik heb gelukkig het beste team rond mij: Kristof, mijn familie en mijn vriendinnen bij wie ik altijd terecht kan. Laat die 26 maar komen, ik ben er klaar voor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *