Zwangerschapsupdate 4: ik zit in de helft!

Waar gaat de tijd naartoe? Het leek nog maar gisteren dat ik mijn 3e zwangerschapsupdate schreef maar we zijn toch echt alweer vier weken verder. Intussen ben ik de 20 weken zwanger voorbij, waarmee ik dus over de helft van de zwangerschap ben. Over. de. helft. Nog 20 weken en we hebben een baby. Of misschien wel vroeger!

De afgelopen weken heb ik er echt van kunnen genieten, mijn energie is terug – niet zoals ervoor maar toch – en ik heb verder nergens last van. Zo mag het van mij de komende twintig weken nog duren 😉 Maar eerst even terugkijken op de afgelopen weken!

Week 16 (02/02 – 08/02)

In week 16 was ik nog steeds snel moe, maar niet meer die alles verpletterende vermoeidheid van in het begin. Ik voel dat het stilaan begint te keren en dat doet deugd! Ik heb toch nog een afspraak moeten annuleren in het begin van de week omdat ik te moe was en mezelf anders ging forceren. Mijn buikje is in deze week weer een beetje zichtbaarder te worden en dat vind ik leuk!

Evi Driesen - zwangerschapsupdate 4

Week 17 (09/02 – 15/02)

Deze week begon met een zondagse wandeling in Zoutelande! Mijn energieniveau is precies weer wat gestegen sinds de week ervoor en ik voel me goed. Toch placeer ik me nog in de zetel op een thuiswerkdinsdag. ’s Avonds Fit & Gezond en Conditiegym geven vind ik nog altijd heel plezant, maar het kost me wel wat meer energie dan in het begin. Als ik dan overdag wat rust kan pakken doe ik dat graag! Maar kijk, verbetering is echt op komst want wanneer Kristof en ik op vrijdagavond gaan eten in het restaurant waar we met de trouw gaan eten, kan ik het zelfs uithouden tot 22u30; woehoew!

Ook leuk, de salopet die ik hier op de foto aanheb is een ‘gewone’ salopet! Daar passen mijn heupen dus wel nog in. In mijn trouwkleed niet meer, maar dat is voor een ander blogje 😉

Evi Driesen - zwangerschapsupdate 4

Week 18 (16/02 – 22/02)

En dat later opblijven op vrijdag heeft geen invloed op m’n zaterdagavond, dan stond de spaghettiavond van de turnkring op het programma. Ik heb twee keer opschepshift en moet veel rechtstaan, maar kan gelukkig tussendoor regelmatig gaan zitten. Ik zie m’n zwangere vriendinnetjes nog eens terug en we zijn vrijgesteld van het opruimen, wat ik toch een fijn voordeel vind. 😉

Op het einde van de week heb ik weer een afspraak bij de gynaecoloog! Alles ziet er prima uit en ik krijg een papier mee om een afspraak te maken in het ziekenhuis voor de ‘Grote Echo’ ofwel de twintig weken echo. Dan kijken ze alle organen na en checken ze of er afwijkingen zijn. Best nog wel spannend dus! De afspraak staat gepland voor 8 maart. 🙂

De dag erna rijden we naar Hasselt om de wieg op te pikken die ik tweedehands heb gekocht. Nieuw vond ik ze nogal duur maar ik wilde ze wel heel erg graag. Als ik zie wat voor kosten er nog allemaal gaan bijkomen, vond ik het een goede oplossing om het dan tweedehands te kopen. Als het weer wat beter blijft, ga ik het wiegje nog opschuren en een nieuw laagje verf geven zodat het er als nieuw uitziet!

En weer twee weken verder, dus tijd voor een twee-wekelijkse buikfoto! Altijd met hetzelfde kleedje, dat gaat leuk zijn om nadien alle foto’s naast elkaar te zien denk ik. Spotten jullie het buikje? 😀

Evi Driesen - zwangerschapsupdate 4

Week 19 (23/02 – 01/03)

Mijn 19e week begint met een knaller: throwbackfuif van mijn vroegere middelbare school! Ik heb met een paar vriendinnen afgesproken en sta weliswaar te dansen tot 2 uur ’s nachts. Mijn energie is dus echt terug 😉 Op maandag tijdens Blind Getrouwd voel ik 4 keer ‘brubbels’ linksonder in m’n buik en volgens mij zijn het niet mijn darmen, dus denk dat ik voor de eerste keer ons baby’tje heb gevoeld!

Voelen hondjes het aan als je zwanger bent? John is heel lief naar mij toe terwijl hij nog steeds durft happen naar Kristof (om te spelen, maar zelfs dat doet hij bij mij niet.) Als ik in de zetel lig komt hij knuffelen maar zo met z’n hoofd op mijn buik komen liggen had hij nog niet gedaan. Hoe schattig is dit? Binnenkort zal de baby daar ook wel op reageren denk ik!

Evi Driesen - zwangerschapsupdate 4

Mijn 5e maand zwanger was in ieder geval zalig! Het mooie weer en de lente die in de lucht hangt zullen ook wel hebben bijgedragen aan mijn goede humeur, maar mentale breakdowns en huilbuien zoals in mijn 4e maand heb ik gelukkig niet meer gehad. Op naar de volgende maand, veel bewegingen van de baby en een grotere buik! 

One Comment on “Zwangerschapsupdate 4: ik zit in de helft!”

  1. Proficiat Evi, ik heb het van je bomma vernomen gisteren. Veel succes ermee en ik denk dat jullie baby minstens even schattig wordt als de hond !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *