3 dingen die ik niet verwacht had te doen tijdens mijn zwangerschap

Wanneer je fantaseert over zwanger zijn, stel je je daar ook altijd dingen bij voor die je wel en niet zal doen. Ook ik had bepaalde ideeën in mijn hoofd over hoe ik zou omgaan met mijn zwangerschap. En toch zijn er dingen die ik doe waarvan ik van mezelf niet had verwacht ze ooit te doen. Raar hé?

  • Ik hunker naar informatie, hoe meer hoe liever. 

Ik ben altijd een lezer geweest. Boeken, blogs, magazines, als er maar woorden en verhalen instaan ben ik gelukkig. Ik vermoed dat ook daar mijn basis is gelegd om uiteindelijk zelf te beginnen bloggen. Wat ik lees wordt altijd beïnvloed door een fase in mijn leven. Toen ik net zelfstandige was geworden, waren de management- en communicatieboeken niet aan te slepen. (Overigens nog steeds mijn favoriete lectuur!) Wanneer ik bij Pelckmans uitgevers begon in april 2018 vond ik de liefde voor leesboeken – en de bib! – ook terug. Toen ik begon met personal training nam ik een abonnement om Woman’s Health en Happy in Shape en wanneer ik meer aan mezelf wilde werken en bewuster in het leven wilde staan, begon ik Flow Magazine te kopen.

Nu mijn doelen op personal training vlak helemaal anders zijn, heb ik geen interesse meer in wat er in die sportmagazines staat. (Note to self: abonnementen opzeggen!) Flow Magazine lees ik wel nog altijd graag, maar ik heb er minder behoefte aan. Ik heb nog drie communicatieboeken liggen waar ik in moet beginnen en ik krijg mezelf er niet toe. Het enige dat ik wil lezen? Alles, maar dan ook àlles over zwanger zijn, bevallen en ouder (niet in leeftijd maar dan mama) worden. Ik heb een appje waarin elke dag een artikel verschijnt in verband met de zwangerschap en fase waarin je op dat moment zit. Dat is al fijn, maar ik blijf een beetje op m’n honger zitten… Ik lees artikels over zwanger zijn, maar ook over borstvoeding geven, ik lees me in over babyspullen, zoek dingen op over wasbare luiers, hoe het zit met de mutualiteit, luister naar podcasts,…

Ik had nooit gedacht dat ik zo hard op zoek zou gaan naar informatie, eerder dat ik het allemaal over me heen zou laten komen zoals mijn zus bijvoorbeeld. Maar nope, ik wil mezelf inlezen! Ik denk niet dat het iets heeft te maken met onzekerheid – want ik voel me niet onzeker tot hiertoe – eerder met zo goed mogelijk voorbereid aan dit nieuwe avontuur beginnen. Ik kocht in ieder geval al het ‘Oei, ik groei’-boek, over de mentale ontwikkeling van baby’s in het eerste 1,5 jaar van hun leven en ga een van de dagen eens kijken in de bib welk aanbod ze daar hebben. 😉

  • Ik blijf actief tijdens de zwangerschap

Ik had niet gedacht dat ik tijdens mijn zwangerschap nog zo actief zou (willen) zijn. Een vriendinnetje zei vorige week tijdens de conditiegym nog tegen mij, “Ik vind het knap dat je nog steeds alles zo goed meedoet”. Natuurlijk ben ik daar in het voordeel, ik geef de lessen dus kan er ook oefeningen instoppen die ik gewoon mag meedoen 😉 Maar het is wel een feit dat ik graag zo lang mogelijk wil blijven bewegen en sporten. Ik voel dat ik er nood aan heb, zeker nu het weer weer wat beter wordt vind ik niets leuker dan fietsen en wandelen. Normaal zou ik nu al terug mijn loopschoenen hebben aangetrokken maar dat durf ik niet meer.

Wanneer ik een lastige dag heb gehad, kan ik echt uitkijken naar een uurtje conditiegym of personal training. De intensiteit van de trainingen is serieus gedaald, maar ik haal er nog steeds zo veel energie uit! Als ik morgen platte rust zou moet houden weet ik niet of ik dat overleef… (Natuurlijk overleef ik dat, maar je begrijpt wat ik bedoel.) Ik heb ook echt het geluk dat de zwangerschap heel vlot gaat en ik gewoon alles kan blijven doen! Hopelijk heeft dat ook een invloed op de bevalling en het herstel nadien. Maar dat zullen we dan wel zien. Voor nu verbaas ik mezelf dat ik nog zoveel zin heb om te blijven bewegen!

  • Ik wil opruimen

Het is alsof er in mijn hersenen iets is verschoven – of misschien heeft een aflevering van Marie Kondo op Netflix er iets mee te maken – maar ik ben ineens heel goed geworden in het opruimen/weggooien van spullen! En ik ben een verzamelaar, vraag maar aan mama die vroeger toch 1 keer per jaar moeite deed om met mij door mijn kasten te gaan om dan minder weg te gooien dan verwacht. :p

Misschien komt het omdat ons appartement met ons twee en de hond al goedgevuld is en ik overschat hoeveel gerief erbij zal komen met de baby, of misschien heb ik onze toekomstige verhuis al in het achterhoofd, maar ik kan ontspullen dat het geen naam heeft! Mijn bureau wordt omgetoverd tot verzorgingstafel, dus alles wat er nu staat moet weg of opgeruimd worden. En het gaat me bijzonder goed af! Ik tover plaats in kasten om spullen uit de bureau naartoe te verhuizen en heb al twee vuilzakken ‘rommel’ buitengehaald. Ik sta versteld van mezelf. 🙂 De eerste babyspulletjes zijn gekocht en hebben nu een plekje gekregen in mijn bureau. Misschien maak ik daar ook nog wel een post over!

Dit waren drie dingen die ik van mezelf niet had verwacht te doen als ik zwanger zou zijn. En zo zullen er ongetwijfeld nog een hoop meer dingen volgen wanneer ik effectief mama ben! 😉 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *