Zwangerschapsupdate 3 – 16 weken zwanger

Gisteren heb ik de 16 weken zwanger aangetikt en zijn we alweer een paar weken verder na mijn tweede update. Omdat ik het gevoel heb dat er zo veel is om te vertellen, ga ik vanaf nu updates per maand plaatsen. Ik denk ook dat ik dat binnenkort leuk ga vinden om zelf terug te lezen. 🙂 Mijn laatste update was nogal van de hak op de tak, dus deze wil ik iets gestructureerder aanpakken. Een kleine samenvatting per week dus!

Week 12 (5/01 – 11/01)

Wat een geweldige week! Op de nieuwjaarsreceptie van de turnkring heb ik Save the dates uitgedeeld met onze speciale boodschap (We trouwen iets vroeger dan gedacht, want in juli wordt onze baby verwacht! We willen jou er graag bij, dus hou deze datum alvast vrij.) en een vriendinnetje heeft op hetzelfde moment ook haar zwangerschap aangekondigd. Dat brengt de teller op 5 zwangere ladies in onze leidingsploeg! En nee, dat is niet afgesproken. 🙂

Dinsdag ben ik de creche gaan bezoeken en hebben we meteen een plekje gereserveerd! We waren hier heel laat mee, maar gelukkig is onze creche een nieuw filiaal en was er nog plek. Diezelfde avond kreeg ik weer een bloeding. Het was net hetzelfde als vorige keer, dus ik was iets minder ongerust. De gynaecoloog zei me de dag erna dat ik niet moest langskomen, maar als het nog eens gebeurde voor onze afspraak de 25e, moest ik wel nog eens binnengaan.

Een dagje later kreeg ik telefoon van het labo: de resultaten van de nipt test waren binnen en ons kindje is gezond! Ik kreeg ook meteen het geslacht te horen en dat vond ik eigenlijk minder leuk dan ik dacht. Niet het geslacht, maar wel hoe onpersoonlijk en onromantisch het is om dat zo via de telefoon te horen te krijgen. Tip: als je kan en wil wachten tot je het kan zien op de echo, DOEN! 🙂

Zwangerschapsupdate 3 - Evi Driesen

Week 13 (12/01 – 18/01)

Bij het begin van week 13 ben ik voor de eerste keer zwangerschapsyoga gaan doen. Veel mensen denken dat dat is om te oefenen met puffen etc., maar dat is het dus totaal niet. Het is gewoon yoga, maar veel rustiger dan gewoonlijk! En ik vond het zo aangenaam dat ik meteen een tienbeurtenkaart heb gekocht.

De dinsdag erna had ik weer een bloeding (mijn derde), ’s ochtends dit keer. Ook nu was ik niet totaal in paniek, maar met de woorden van de gynaecoloog in mijn achterhoofd ben ik toch maar naar het ziekenhuis gegaan. Onze baby was gewoon weer helemaal in orde en uit een inwendig onderzoek kwam ook geen enkele aanleiding voor de bloedingen boven. “Het gebeurt soms gewoon.” Het enige lichtpuntje? Het is elke keer weer een moment om te kijken naar de baby en een echo mee naar huis te krijgen!

Zwangerschapsupdate 3 - Evi Driesen

Week 14 (19/01 – 25/01)

Deze week gaat de boeken is als meest vermoeiende week denk ik… En dat komt allemaal door een inhaaltraining met m’n personal trainer op maandag om 21u. Dat bleek véél te laat en dat heb ik de rest van de week gevoeld, oeps. Ik kreeg wel mijn babyschema, een fullbody workout schema met aangepaste oefeningen! En dat is nodig want ik merk deze week hard dat er iets in mijn lichaam aan het gebeuren is. Box step ups (op en af een box stappen) gaan véél moeizamer en doen mijn hartslag de hoogte in schieten. Ook met de fiets kan ik niet meer volgen, fijntjes opgemerkt door Kristof met: “Wat is er schatje, kan je niet meer volgen?” op een moment dat ik dacht dat het nog meeviel. 😉

En dan 25 januari hadden weer een babydate bij de gynaecoloog! Zo leuk om weer te zien dat het flink groeit en dat alles op de echo er goed uit ziet. De niertjes zijn gevuld, de hersenhelften zien er goed uit en de ruggengraat is mooi zichtbaar. We krijgen weer een 3D-echo mee naar huis die bij de collectie op het prikbord komt.

Wanneer we op vrijdagavond nog gaan eten met vrienden kan ik om 12u mijn ogen niet meer open houden als de koffie op tafel komt.

Zwangerschapsupdate 3 - Evi Driesen

Week 15 (26/01 – 01/02)

Geen zwangerschapsyoga op zaterdag maar wel babyshoot met de turnkring-ladies! We zijn op dat moment tussen de 15 (ik) en 36 weken zwanger en wanneer ik die andere bolle buikjes zie kan ik niet wachten tot mijn bol buikje er is. Nu lijkt het gewoon alsof ik me drie maanden heb laten gaan en heb volgepropt en vijf kilo ben bijgekomen. 🙂 In realiteit ben ik op dat moment 3 kilo bijgekomen. Hieronder mijn favoriete foto van onze dag!

Zwangerschapsupdate 3 - Evi Driesen

Verder is het een lastige week maar zonder duidelijke aanleiding… Dinsdag had ik gewoon een ongelofelijke baaldag. Ik ben twee keer zonder reden in wenen uitgebarsten, heb de hele dag hoofdpijn gehad, voelde me compleet nutteloos die dag en heb dan ook maar weinig werk verzet. Ik heb een hele lange douche genomen, ben met de fiets naar een meeting gegaan, heb gekookt en ben ’s avonds turnles gaan geven. In dat laatste had ik totaal geen zin na zo’n dag, maar elke keer wanneer ik er ben krijg ik zo veel positieve energie van mijn leden dat ik helemaal opbeur en in opperste stemming weer naar huis ga. Heerlijk!

De rest van de week was OK, na die baaldag was ik er precies weer bovenop. Ik heb nog twee keer babytraining gehad met Kyo en ging zaterdag weer naar de zwangerschapsyoga!

En zo komen we bij het begin van week 16. Vier maanden zwanger al, nog vier weken en ik zit in de helft. In mijn hoofd ben ik stilaan bezig met hoe we het praktisch gaan aanpakken in het appartement de eerste 6 maanden voor we verhuizen en ben ik een kleine wishlist te maken van babyspullen. Als je nog tips hebt van spullen die zeker niét mogen ontbreken of dingen die totaal nutteloos blijken, please share! 🙂 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *