Weddingprep part III: een nieuwe datum en uitnodigingen!

Nog 53 dagen en dan zeggen wij JA! Dat is twee maanden vroeger dan gepland, maar alles valt in z’n plooi en ik zie het helemaal goed komen. Ik neem jullie even terug mee naar de week van 20 november, toen ik ontdekte dat ik zwanger was. Wanneer het nieuws bij ons allebei wat gezakt was, beseften we dat er iets moest gebeuren met onze trouw.

Een nieuwe datum

18 mei trouwen zou nog altijd gaan, alleen ben ik dan 31 weken zwanger en zit ik in de helft van het laatste trimester. Omdat ik niet kan voorspellen hoe vlot de zwangerschap zal gaan, zag ik het precies niet zitten om dan pas te trouwen. We konden natuurlijk ook het hele gebeuren een jaar uitstellen, maar dat wilde ik niet. Op zoek naar een nieuwe datum dus! Die werd ad random geprikt op 16 maart, uiteindelijk in cijfers ook nog een leuke datum: 16/03/2019. (Want 16 + 3 = 19, ooooh)

Een nieuwe dagindeling

Zoals je misschien weet uit een van de vorige updates, was ons plan oorspronkelijk om te trouwen voor de wet, te gaan eten met de familie en ’s avonds een danske te placeren met al onze vrienden en familie. Ik heb alleen niet zo veel zin om mijn eigen trouwfuif nuchter mee te maken. Tel daar nog bij dat mijn licht om 9u ’s avond stilaan uitdooft en je snapt dat we onze fuif naar volgend jaar hebben verzet. 🙂 Onze nieuwe dagindeling is als volgt: om 11u de burgerlijke trouw, aansluitend een receptie en ’s avonds eten met onze dichte familie. Wij moeten daartussen nog ergens weg voor de foto’s en that’s it! Prima dagindeling als je’t mij vraagt.

Een nieuw kleed?

Ik denk dat dit de meest gestelde vraag is na ‘Hoe voel je je?’. 🙂 En logisch, want ik heb mijn trouwkleed in juli al gekozen. Gelukkig moet ik geen nieuw kleed kiezen, volgens de winkel kan mijn model perfect aangepast worden naar een buikje – dat hopelijk tegen dan echt al een zwanger buikje is en geen is-ze-nu-bijgekomen buikje zoals nu. Mijn pasmoment is op 26 februari, zo dicht mogelijk bij de effectieve datum om het kleed zo goed mogelijk te kunnen aanpassen. Ik vind dat heel erg spannend…

In maart kan het best nog koud zijn, dus ga ik ook nog op zoek naar een sjaal of cardigan van LN Knits om me warm te houden! En Kristof heeft zijn kostuum ook gekozen, een deze dagen zou dat af zijn en mag hij ook nog eens gaan passen.

Uitnodigingen en ringen, check!

Afgelopen weekend zijn we onze ringen gaan kiezen, bij Staen in Antwerpen. Ik denk dat we op een halfuur binnen en buiten waren, lekker vlot! We wisten gelukkig al wel op voorhand wat we wilden, dus het was rap gekozen. Kan je raden voor welke stijl we zijn gegaan?

Ook onze uitnodigingen aangekomen en ik ben er echt heel erg blij mee! Het is helemaal hoe ik het in mijn hoofd had. Nu zijn we volop bezig met het schrijven, uitdelen en opsturen ervan. Zodra ze de deur uit zijn deel ik nog een foto, ik wil nu de verrassing nog niet verpesten natuurlijk. 😉

En dan denk ik dat ik je weer helemaal bijgepraat heb. Nu is het aftellen naar de dag zelf! Hoe dichter het komt, hoe meer zin ik erin krijg. Zenuwen zijn er gelukkig nog niet en ik denk ook niet dat die zullen komen. (Zeg ik nu :D) Volgens mij wordt de volgende update zelfs gewoon al een recap van de dag! Aftellen maar! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *