Gezinsuitbreiding: Welkom John!

Als je mij volgt op Instagram is het je ongetwijfeld niet ontgaan, Kristof en ik hebben een hond! John is een beagle, bijna 5 maanden oud en woont sinds twee weken bij ons. Het was niet helemaal de bedoeling dat we aan deze gezinsuitbreiding zouden beginnen, maar door omstandigheden is hij nu bij ons en we zijn er zo blij mee! We hebben na twee weken onze draai allemaal wat gevonden en ik vertel je er graag wat meer over.

Drukke schema’s

De afgelopen twee weken waren we nog niet voorzien op leven met een hond, laat staan een puppy, en ook onze schema’s waren er totaal niet op aangepast. Kristof werkt lange dagen en ik zat de eerste week dat John bij ons was in Portugal. Gelukkig wonen mijn ouders achter de hoek en is papa vroeger thuis van het werk. Hij kwam John eten geven, ging ermee wandelen en als Kristof ’s avonds thuis kwam, kon hij er nog eens mee buiten.

Ook deze week was nog een uitdaging, Kristof werkte nog steeds zijn lange dagen en ook mijn dagen waren goed gevuld. Overdag naar Pelckmans uitgevers en ’s avonds had ik ook elke dag nog een afspraak of moest ik gaan sporten. Ik heb al ontdekt dat 1,5 uur om te koken, eten, af te wassen, de hond eten geven en er een halfuur mee gaan wandelen gewoon niet lukt. John heeft er gelukkig weinig van gemerkt, maar ik heb afgelopen week iets meer stress ervaren dan zonder hond. 😉

Volgende week heb ik (buiten op dinsdagavond conditiegym geven en een keer personal training) niets in mijn agenda staan, dus kan ik op mijn gemak thuiskomen, koken, John eten geven, ermee gaan wandelen en spelen!

Veel wandelen

Beagles zijn jachthonden en hebben dus veel nood aan beweging. Als puppy mogen ze nog geen te lange afstanden afleggen in één wandeling omdat de pootjes nog niet volgroeid zijn. Toch mogen we nu al 30 tot 40 minuten per keer wandelen en per maand dat hij ouder wordt, mogen we er tien minuten bij doen.

Kristof en ik proberen sowieso al vaak samen te gaan wandelen en nu doen we dat gewoon met z’n drietjes! Vooral in het weekend is dat heel plezant. Nu nemen we nog de auto naar het park om daar te gaan wandelen, maar zodra John volwassen is, gaan we gewoon te voet naar het park. Die wandelingen zijn trouwens ook een uitdaging, met een puppy die élke witte zakdoek op straat wil opeten. En je zou het niet denken maar er liggen er VEEL op straat! 🙂

Naar de hondenschool

Vanmorgen zijn we John (en onszelf) gaan inschrijven bij de hondenschool in Hoboken. Vanaf volgende week tekenen we (bijna) elke woensdagavond en zondagochtend present voor een halfuurtje puppytraining! Ik ben benieuwd wat dat gaat geven, al verwacht ik niet te veel problemen. Hij kent het commando ‘zit’, laat ons weten wanneer hij een plasje moet doen en weet waar hij wel en niet mee mag spelen, aangeleerd op twee weken. We willen er vooral overal mee kunnen komen en dan moet je er natuurlijk mee trainen! Tussen Kerst- en Nieuwjaar gaan we een weekendje naar de Ardennen met een klein gezelschap. Ik hoop dat we tegen dan al veel vooruitgang hebben gemaakt en dat hij daar het kot niet afbreekt. 🙂

Crazy dog mom

Ik moet het toegeven, sinds het eerste moment dat John bij ons binnenkwam ben ik een full on crazy dog mom geworden. Echt, ik had van mezelf niet verwacht dat het zo erg zou zijn. Sorry aan iedereen in mijn omgeving haha! Het zal hopelijk beteren. 😉 Momenteel komt er weinig anders uit mijn mond dan ‘John dit’ en ‘John dat’ en ‘kijk hoe schattig’ met dan één van de honderd foto’s op mijn filmrol. Ik wil niet weten in wat voor momster ik ga veranderen als er ooit kinderen zijn…

Het is zo erg, dat ik een Instagramaccount voor John heb gemaakt. Echt. Op die manier moet ik mijn eigen volgers niet continu lastigvallen met de hond en kunnen zij die wel willen volgen via zijn eigen profiel op de hoogte blijven. Sorry. 😉

Omdat de hond toch een groot deel van ons leven gaat uitmaken, wil ik er ook hier regelmatig iets over kwijt. Hoe ik dat ga aanpakken weet ik nog niet, maar dat zien we nog wel. Als je meer updates van John wil, kan je hem natuurlijk altijd volgen op Instagram als @John_thebelgianbeagle.

En nu ga ik nog een beetje werken voor we naar het park vertrekken! 🙂 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *