Sporten op vakantie met de mini loops van Workout Gear

Intussen zijn we weeral drie weken terug thuis van onze vakantie in Portugal en heb ik mijn normale sportroutine weer opgepakt. Dat is een keer trainen met mijn personal trainer, een lesje conditiegym geven, met de fiets naar kantoor (af en toe) en dan probeer ik nog een keer zelf naar de fitness te gaan voor krachttraining of ga ik buiten lopen bij wijze van cardio.

Op vakantie is het vaak moeilijker om die routine aan te houden. We hebben wel de gewoonte om onze loopschoenen in te pakken en deze vakantie had ik mijn springtouw nog mee ingepakt, samen met de mini loops van Workout Gear. Over dat laatste wil ik je vandaag graag wat meer vertellen!

Sporten op vakantie met de mini loops van Workout Gear - Evi Driesen

Krachttraining op vakantie

Met mijn personal trainer staat er elke week een krachttraining op het programma. Vigor Fitness is daar uiteraard op voorzien met alle mogelijke losse gewichten en toestellen die je je maar kan inbeelden. Maar je kan moeilijk losse gewichten meenemen op vakantie. 🙂

Voor onze trip naar Portugal stonden er vier locaties om te overnachten op het programma: gewone hotels, een bed & breakfast en een guest house. Geen van die accomodaties had een fitness, maar ik wilde wel graag mijn krachttrainingen kunnen aanhouden. Een paar weken voor we vertrokken kreeg ik van Workout Gear de vraag of ik hun mini loops wilde uittesten en onze vakantie leek me het ideale moment!

Sporten op vakantie met de mini loops van Workout Gear - Evi Driesen

Mini loops van Workout Gear

De mini loops zijn zogenaamde resistance bands. Resistance bands of weerstandbanden van Workout Gear zijn eigenlijk elastieken die – zoals de naam al doet vermoeden – extra weerstand toevoegen aan je oefeningen. Op die manier zet je je spieren extra aan het werk en krijg je het effect van een krachttraining met losse gewichten.

De mini loops zitten in een klein zakje en nemen dus amper plaats in je koffer. Ik vroeg een week voor we vertrokken aan mijn personal trainer of ze me een paar oefeningen kon meegeven zodat ik op vakantie gewoon lekker kon verder trainen.

Een paar oefeningen

En zo zat ik dus de eerste morgen in onze hotelkamer in sportoutfit klaar voor mijn workout met de mini loops van Workout Gear! Opwarmen deed ik met een vijftal minuutjes touwtje springen en dan kwamen de mini loops boven. Ik koos die dag voor een benenworkout, maar je kan evengoed je armen trainen met deze handige elastieken. Google even op ‘resistance band workout’ en je kan een hele vakantie voort 😉

Sporten op vakantie met de mini loops van Workout Gear - Evi Driesen

En zo heb ik 3 keer een training met mini loops gedaan, ik heb een les conditiegym die ik had voorbereid voor mijn vervangster zelf gedaan, we zijn een keer gaan fietsen in Porto, gaan lopen en hebben elke dag gemakkelijk de 10.000 stappen overschreden. Sporten op vakantie is dus eigenlijk helemaal niet zo moeilijk! Blijf jij sporten op vakantie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *