De mocktailclub met SodaStream

Kristof en ik proberen al een tijdje onze levensstijl aan te passen. Kleine veranderingen en aanpassingen om onze impact op het milieu te verkleinen. We nemen zo vaak mogelijk de fiets, eten thuis geen vlees meer en hebben sinds kort een Brita waterkan en een SodaStream in huis zodat we geen plastic flessen meer moeten kopen!

Zelf bruiswater maken

Ieder weekend sleurde ik twee pakken water ons appartementje binnen, soms meer. Ik was al een tijdje aan het twijfelen om een SodaStream aan te schaffen. Dat is een toestel waarmee je zelf in nog geen drie seconden bruiswater kan maken. Na een beetje rondkijken op het internet en polsen bij collega’s, kocht ik de nieuwste SodaStream Spirit One Touch in zwarte uitvoering. Je vult de bijgeleverde fles met kraantjeswater, plaatst hem in het toestel en kiest één van de drie knopjes voor licht-, medium- of hard bruisend water. Het toestel spuit het gewenste gas in de fles en klaar!

Een week nadat ik mijn eigen toestel had gekocht, kreeg ik exact hetzelfde toestel thuis gestuurd van SodaStream! Kristof nam een toestel mee naar zijn kantoor, zodat hij ook daar zelf bruiswater maken en de plastic afvalberg weer een beetje kleiner maakt.

SodaStream Spirit Multi Touch - Evi Driesen

Maar ook mocktails en frisdrank

Wat dan met de plastic flessen van frisdrank? Ook daar heeft SodaStream aan gedacht! Ze hebben een hele reeks siropen waarmee je met één druk op de knop zelf cola of agrum maakt. Sinds kort hebben ze die lijn nog verder uitgebreid en kan je zelf mocktails (of laat ons eerlijk zijn, cocktails natuurlijk ook!) maken. Op een rustige zondag in augustus kwamen drie vriendinnetjes gezelschapsspelletjes spelen bij mij thuis, het ideale moment om de mocktails te testen!

Pink Mojito, Italian Spritz en Pina Colada

Ik kreeg drie mocktail-smaken toegestuurd: Pink Mojito, Italian Spritz en Pina Colada. De mocktails zijn direct klaar, handig om in huis te hebben wanneer je onverwacht bezoek over de vloer krijgt. Maak een fles spuitwater met de SodaStream, vul de glazen met een bodempje siroop naar keuze, overgiet met spuitwater en ga los met toppings.

Ik vulde de tafel met verse fruitsla en nog andere hapjes en we hadden een supergezellige namiddag. Uiteraard werden de mocktails uitgebreid geproefd. Pink Mojito is zoet en roze, Italian Spritz kleurt meer oranje en heeft van smaak alles weg van een Aperol Spritz. De Pina Colada proeft dan weer helemaal zoals de echte cocktail, met een overduidelijke kokosnoot smaak. Onze favoriet? Pink Mojito!

SodaStream Mocktails - Pink Mojito, Italian Spritz, Pina Colada - Evi Driesen

SodaStream Mocktails - Pink Mojito, Italian Spritz, Pina Colada - Evi Driesen

Samen de plastic afvalberg verkleinen

Een SodaStream kost tussen de €70 en €130, afhankelijk van je toestel en eventuele extra accessoires. Een kleine investering wanneer je weet dat het niet alleen goedkoper is om water van de kraan te drinken en je tegelijkertijd de afvalberg mee verkleint.

Ik ben in ieder geval heel blij met deze nieuwe aanwinst, hij staat mooi te blinken op ons aanrecht en wordt bijna dagelijks gebruikt!

Heb jij een SodaStream in huis? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *