Recept: Aubergine met geroosterde kikkererwten

Wanneer ik een prachtige foto van dit receptje deelde in mijn Instagram-stories, kreeg ik massaal veel reacties met de vraag om het recept te delen. Ik heb het dan snel uitgetypt en gecopy-paste naar zij die erachter vroegen. Maar omdat het zo lekker is én makkelijk om klaar te maken – dit staat in 30 minuten op tafel! – wilde ik het hier ook graag met je delen! Komt ‘ie:

Wat heb je nodig? (Voor 2 personen)

  • 2 aubergines
  • blik kikkererwten
  • mozzarella of feta
  • verse basilicum
  • tahini
  • (griekse) yoghurt
  • olijfolie
  • teentje look
  • paprikakruiden (pikant)

Wat moet je doen?

  1. Doe een royale scheut olijfolie in een potje en pers het teentje look erin uit. Voeg nog wat peper en zout toe en zet even aan de kant.
  2. Snijd de aubergines langs de lange kant open. (Steeltje mag eraan blijven) Maak met je mes zijdelingse inkepingen in het vruchtvlees langs twee kanten zodat je een ruitjespatroon krijgt.
  3. Leg de opengesneden aubergines in een bakplaat en bestrijk met de olijfolie.
  4. Zet voor ong. 25 minuten in de oven op 200° C (of tot de aubergines zacht zijn.)
  5. Giet de kikkererwten af en dep ze droog met keukenrol. Bak ze in een pan in een beetje olijfolie en kruid goed af met (pikant) paprikapoeder.
  6. Maak de tahinidressing: één lepel tahini en twee lepels yoghurt. (Of werk een beetje volgens smaak!)
  7. Haal de aubergine uit de oven en bestrijk met een lepel tahinidressing. Bestrooi met kikkererwten, verkruimel wat feta of mozzarella erover en werk af met een blaadje verse basilicum.

Recept: auberginebootjes

Smullen maar! Ik heb genoeg met zo’n twee halve aubergines (als het grote zijn zelf met een halve) maar je kan altijd nog aanvullen met couscous, bulgur of quinoa voor wat extra koolhydraten. Tag me als je het zelf hebt geprobeerd, altijd leuk om te zien. 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *