Weddingprep: part I

Intussen is het 6 maanden geleden dat Kristof en ik ons verloofden (nog altijd raar om te zeggen, hihi!) en is het nog 10 maanden tot onze trouwdag. Dat lijkt nog een zee van tijd, maar het zal er snel genoeg zijn! We zijn in ieder geval al een paar belangrijke beslissingen verder en ik neem jullie graag mee in onze voorbereidingen! Zo kan je misschien zelf wat inspiratie opdoen. 🙂 (En stiekem lijkt het me heel leuk om binnenkort deze blogjes terug te lezen!)

De dagindeling

Het eerste waar we ons hoofd over hebben gebroken, was hoe wij onze dag wilden aanpakken. Een ceremonie of niet, met of zonder eten,…

We gaan uiteindelijk onze dag als volgt aanpakken: ’s morgens/’s middags trouwen voor de wet, met eventueel nog een drankje achteraf (moeten we nog beslissen), samen eten met de familie en ’s avonds een dansfeest met (serieuze) hapjes!

De locatie

Nog een belangrijke voor ‘De Grote Dag’; waar gaan we ons feest houden? Aangezien wij, onze dichte familie en onze vrienden van Hoboken en omstreken zijn, wilden we graag een zaal in de buurt.

We kozen uiteindelijk voor een doodgewone zaal in Hoboken, die we ‘kaal’ huren en waar we (ik vooral :p) kunnen losgaan met de inkleding. Er is een volledig ingerichte keuken, dus onze cateraar kan zich daarin uitleven en voor de rest zijn we volledig vrij!

De gastenlijst

Onze zaal heeft plaats voor 200 man en op onze lijst tot nu toe staan ongeveer 180 mensen. Ik ben blij dat we geen keuze moesten maken in ‘eters’ en ‘feesters’ want dat had een hele moeilijke geweest! Dat is ook één van de redenen waarom we ervoor hebben gekozen het feest zonder eten te doen. We hebben een grote vriendenkring en willen dat iedereen op dezelfde manier kan genieten!

Het kleed

In mijn hoofd was mijn kleed een van de eerste dingen dat ‘klaar’ moest zijn, al snap ik van mezelf niet goed waarom. Ik had het gevoel dat ik alles beter ging kunnen beslissen als mijn kleed al in orde was, zodat ik daar al niet meer over zou moeten nadenken.

In juli trok ik dan ook met mijn mama en zus naar Het Bruidsparadijs in Merksem. Ik was er vorig jaar met mijn beste vriendinnetje geweest voor haar kleed en vond het toen een fijne ervaring, dus wilde ik ook graag mijn zoektocht daar starten.

En die zoektocht is daar ook meteen geëindigd, haha! Ik wilde hier het hele verhaal beginnen uittypen maar ik voel dat deze post dan veel te lang zou worden. Ik wijd hier met veel plezier nog een nieuwe post aan met mijn inspiratie en ervaring! Het eigenlijke kleed zal nog even geheim blijven. 😉

Still to do…

Voor mij lijkt het nu alsof er al veel ‘gedaan’ is, maar ik denk dat het meeste eigenlijk nog moet komen en dat ik niet besef wat ons allemaal nog te wachten staat, haha! Daarom hier nog een kleine reminder voor mezelf wat er allemaal nog moet gebeuren:

 • De uitnodigingen; die ik graag zelf wil maken
 • De inkleding; beslissen welke stijl we willen en met wie we kunnen samenwerken
 • De hapjes; samen met onze cateraar beslissen wat we gaan aanbieden
 • De accessoires; welke schoenen wil ik? (Dat zal minder vlot gaan als het kleed denk ik :p) Welke juwelen ga ik dragen?
 • De make-up & hairstyling; gelukkig is vriendinnetje Sylvie professioneel make-up artist & hairstylist! Ik moet alleen nog beslissen wat ik wil.
 • De foto- + videograaf; idealiter hebben we twee fotografen en een videoman/vrouw zodat de hele dag vastligt!
 • Het kostuum; niet dat ik erbij ben, maar ik moet Kristof er wel op tijd aan doen denken 😉
 • En waarschijnlijk nog een hele hoop andere dingen die ik nu ben vergeten!

Ziezo, tot zover de eerste, lang uitgevallen, wedding update!

Ben jij getrouwd? Hoe heb jij de voorbereidingen aangepakt? Waar moet ik zeker nog aan denken dat nu nog niet in me is opgekomen? Laat het zeker weten in de comments, ik ben benieuwd naar jouw ervaringen! <3

6 Comments on “Weddingprep: part I”

 1. Hey Evi! Ik vind het stiekem wel leuk om jouw voorbereidingen te kunnen volgen ^^ En Proficiat he! 😀
  Is het het kleed geworden dat ik toen toevallig heb gezien bij Het Bruidsparadijs? :p
  x Sarah

  1. Hi Sarah,
   Merci! En jij ook proficiat! Hoe lopen de voorbereidingen bij jou? Voor wanneer is het bij jullie?

   Het zou kunnen, ik weet niet meer zo goed welk kleed ik toen aanhad, haha! Heb jij er toen eentje gevonden?

   xx

   1. Hey Evi

    Haha ja bedankt 😀 Als je mij laat doen, kan ik morgen bijna trouwen xD Bijna alles is klaar behalve de outfit :p Wij trouwen 17/08/2019.

    Ik zal het wel zien als je nadien foto’s online zet 😉 Nee, er was wel een kleedje dat mooi was, maar iets te simpel voor een huwelijk. Het was zo van ‘ah ja, ze draagt wit omdat ze gaat trouwen’ en niet van ‘Sarah heeft een trouwkleed aan’ xD Ik ga ook wel niet meer terug naar daar… Dat meisje dat ons hielp was super, maar toen de baas en die andere vrouw zich kwamen moeien wilde ik echt weg xD

    xx

    1. Ooeeh spannend! Ik ben benieuwd naar je kleed dat je uiteindelijk zal kiezen. 🙂

     Jammer dat het einde niet zo leuk was bij jou dan. Waar ga je nog kijken?

     xx

     1. Ik ben gaan kijken bij Jagré en bij Youniek (Turnhout). Bij Youniek ga ik in het najaar nog eens terug omdat dan de nieuwe collectie er is en omdat ik wel echt een heel mooi kleed aanhad daar. Maar ben nog een beetje op dieet dus wil het zo lang mogelijk uitstellen xD

      xx

 2. Hey Evi!

  Ik vind het stiekem super leuk dat je je voorbereidingen met ons wil delen 😀
  Zo zot dat je je kleed al meteen hebt gevonden! Is het trouwens dat ene kleed geworden dat ik toen gezien heb? 🙂

  x Sarah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *