Dit was juni 2018

Oeps, mijn laatste overzichtje dateert alweer van maart, mijn verjaardagsmaand. 🙂 Er is in tussentijd zo veel aan de hand geweest! Ik heb jullie in deze blogpost al wat bijgepraat en ga nu gewoon rustig verder. Te beginnen met een overzichtje van de maand juni! Die zat bomvol vrienden, familie en topmomenten. Kijk je mee?

Kristof en ik begonnen onze maand met een fietstochtje naar ‘over ’t water‘ – Linkeroever dus. We hebben daar iets gezien dat ons wel aanstaat… 🙂 De foto ernaast is niét in juni gemaakt voor de duidelijkheid, die sjaal was afgelopen maand compleet overbodig. De foto staat er hier tussen omdat ik hem ook gebruikt heb bij mijn ‘en toen werd het stil’-post.

In juni komt ons turnseizoen altijd ten einde en bij een van mijn laatste lesjes conditiegym profiteerde ik van het goede weer en gingen we voor een TABATA-workout buiten! Zalig. Ik heb afgelopen maand ook veel geprobeerd in de keuken. Het ene experiment was al geslaagder dan het andere. Dit was een succes! Auberginebootjes met kikkererwten, feta en een tahinisausje. Willen jullie daar een receptje van?

7 juni 2018 gaat de geschiedenisboeken in als de dag waarop ik voor de 2e keer TANTE werd! Welkom Emma! Dat was trouwens ook op dezelfde dag als een heel fijn bedrijfsuitje met Pelckmans uitgevers. Als ik zeg dat ik de hele avond een ‘trouwfeestgevoel’ had, snap je dan hoe leuk het was? 🙂

De voordelen van werken bij een uitgeverij: nieuwe boeken! Liefde van je leven ben ik aan het sparen voor op vakantie, maar dat valt niet mee. Housewarming bij Eline met de andere collega’s van mijn allereerste job! Op het menu stond een ‘kippiepan‘, wie heeft daar al eens van gehoord? Ik niet, maar het was wel heel lekker. Only in Holland! 

Homemade pizzaaaa en traan-ogen na een fietstochtje van Kalmthout naar huis zonder zonnebril. Ik heb gemakkelijk 10 vliegjes in mijn ogen gehad.

Nog een geslaagd keuken-experiment! Pasta met pistachepesto, broccoli en een eitje uit het boek Veggie in 30 minuten van een paar foto’s hierboven. Heel lekker en niet moeilijk! Dreigende wolken tijdens een ochtendwandelingetje.

Ik trok me een namiddagje terug in de gezellige tuin van Bardin, op de Mechelsesteenweg in Antwerpen om te werken. Ik moest brainstormen en dat ging daar heel erg goed. Het stuk chocoladetaart en de homemade lemonade hielpen ook 😉

En nadien door naar het afscheid van ex-collegaatje Tynka! Ik kreeg ook nog een bloemetje omdat ze dat bij mijn afscheid vergeten waren, superlief. Later op de avond kwam ik nog andere ex-collega’s tegen en van het een kwam het ander… De vogeltjes begonnen terug te fluiten toen ik onderweg was naar huis. 🙂 Ik zei toch dat ik veel aan het experimenteren ben geweest? Dit broodje met een mix van de Lidl is daar ook een resultaat van! Smaak was goed maar kan denk ik beter. Onze blender heeft het begeven bij het mixen van het deeg en ik denk dat hij net niet goed genoeg gemixt was.

Emma <3. En nog zo’n lekker keukenexperiment waar ik geen goede foto van heb: quinoa met zoete aardappel en butternut uit de oven. Smulleeeen.

En dan mocht ik in juni ook nog een een exclusieve SEO workshop volgen bij Ilse van Andersgeschreven. Veel bijgeleerd, op een prachtige locatie gezeten en het is altijd fijn te kunnen babbelen met gelijkgestemde zielen. 🙂 En dan zijn we bij het voorlaatste keukenexperiment: gevulde bolcourgette. Ook geslaagd! Met feta en amandelschilfers on top.

Over naar het laatste keukenexperiment: homemade falafel. Het was uiteindelijk geslaagd, maar als ik één tip mag geven: gebruik kikkererwten uit blik! Ik heb het recept gevolgd met gedroogde kikkererwten die je eerst moet weken en dan de velletjes er moet af ‘wrijven’. Ik dacht dat ik dat even ging doen, maar heb uiteindelijk met Kristof ELKE kikkererwt apart van zijn velletje moeten ontdoen. We zijn er gemakkelijk een uur zoet mee geweest :p. Gelukkig kon ik nadien genieten van mijn boek in het zonnetje. Zo’n weer mag het van mij de hele zomer zijn!

Dat was het weeral voor juni 🙂 Heb jij een leuke maand gehad?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *