En toen werd het stil…

Mijn laatste blogbericht dateert van op mijn verjaardag. Intussen zijn we meer dan twee maanden verder en heb ik eindelijk de tijd gevonden om jullie nog eens een update te geven! 🙂 Hou je vast, het is heel wat!

Girlboss

Mijn verjaardag in maart was ook meteen mijn laatste dag als freelancer bij Kazi. We waren professioneel uit elkaar gegroeid en hebben dan besloten om elk onze eigen weg te gaan. Spannend moment natuurlijk, want dat betekende dat ik ineens helemaal op eigen, zelfstandige benen stond! Achteraf gezien moest ik me daar helemaal geen zorgen over maken. In mijn eerste week echt op eigen benen, kreeg ik maandag al telefoon van iemand die me via LinkedIn had gevonden. Of ik beschikbaar was voor een fulltime tijdelijke opdracht bij Pelckmans uitgevers.

Diezelfde week donderdag ging ik op gesprek en het klikte langs alle kanten! De mensen voor mij, de jobinhoud, het bedrijf, het matchte allemaal. En dat voelde ik niet alleen, want vrijdag kreeg ik telefoon dat ik mocht starten! De week na onze skivakantie trok ik dus op maandag naar het hoofdkantoor in Kalmthout en intussen zit ik er alweer twee maanden. Oorspronkelijk was de opdracht tot en met eind juni, maar ze werd al verlengd naar eind augustus.

Content marketing

Ik ben bij Pelckmans uitgevers nu verantwoordelijk voor de social media kanalen, e-mailmarketing en websitecontent van alle merken die onder Pelckmans uitgevers zitten. Dat is kei veel werk, maar ook heel leuk werk! Zoals jullie ongetwijfeld weten, lees ik zelf heel graag. Om dan bij een uitgeverij te zitten voelt echt als thuiskomen. Daarnaast is het voor mij ook de eerste keer dat ik in een groot bedrijf ben terecht gekomen. Er werkt ongeveer 100 man bij Pelckmans uitgevers en dat vraagt toch een andere manier van werken dan bij een start-up. Maar er zijn ook meer mogelijkheden! Nu ik eindelijk ingewerkt ben, heb ik de tijd gevonden om met nieuwe voorstellen af te komen om de content marketing te verbeteren. Die mag ik nu ook effectief uitwerken om ze dan te laten voorstellen aan het management. Ik kan me dus nog wel even bezighouden 😉

You win some…

And you lose some. Zoals jullie ook weten, heb ik een aantal eigen klanten voor wie ik maandelijks werk. Voornamelijk bloggen en social media beheer. Ten tijde van Kazi was dat geen probleem, omdat ik daar maar drie dagen naar kantoor ging en dus twee dagen had voor mijn eigen klanten. Dat is nu wel even anders en ik merk door terug fulltime te werken, dat ik mijn eigen klanten minder vlot kan opvolgen. Ik heb zo ook een klant verloren en ik moet eerlijk zeggen dat dat even pikte. Ik wil altijd kwaliteit leveren, maar de combinatie blijkt momenteel toch te veel. Voor mij komt er nu dus een periode aan om goed na te denken wat ik wil doen. Wanneer de opdracht bij Pelckmans uitgevers afloopt, wil ik dan naar een nieuw project of toch eerder mijn eigen klantenbestand uitbreiden? Of misschien mag ik wel blijven… Een vraag die mij de komende maanden zal bezighouden!

Getting fit

Ten miles?

Als je mijn blog al even volgt, zal je wel gezien hebben dat ik sinds oktober vorig jaar aan het trainen was voor de Ten Miles in Antwerpen. Als je mij daarnaast ook op Instagram volgt, zal je gemerkt hebben dat ik die niet heb meegedaan. Lopen was er sowieso al een beetje bij ingeschoten de afgelopen tijd. Op skivakantie heb ik ook nog serieus sneeuw gehapt waarbij er iets in mijn knie is geschoten. De dag erna heb ik niet geskied om dat even te laten rusten maar de dagen erna stond ik terug, heel onzeker, op de latten. De Ten Miles was de week na onze skivakantie, ik had al weken niet meer gelopen en het was die dag ook nog eens snikheet. Ik heb dus wijselijk besloten om dan maar niet mee te lopen. 🙂

Met de fiets naar Kalmthout

Lopen is dus al lang geleden en blijkbaar had ik vorig jaar ook zo’n ‘pauze’ van een aantal maanden rond dezelfde periode. Wissel van de seizoenen misschien? Maar, om toch een beetje in beweging te blijven, los van de conditiegym die ik op dinsdag geef, probeer ik minstens 1x per week met de elektrische fiets van ons mama naar Kalmthout te gaan. Een tochtje van 33 kilometer enkel langs mooie fietspaden en de Schotense vaart. Er zijn twee nadelen aan: ons mama gebruikt met dit mooie weer ook graag haar elektrische fiets (dus ik heb hem niet altijd) en ik moet om 6 uur opstaan om ’s morgens op tijd op kantoor te zijn.

Dat om 6 uur opstaan probeer ik nu meer en meer te doen, ook op dagen dat ik niet met de fiets ga. Dan sta ik op, doe ik sportkleren aan en ga ik een halfuurtje wandelen. Momenteel ben ik aan het twijfelen om misschien zelf een elektrische fiets te kopen. Ik dacht eerst om er een te huren, maar voor 350 euro per maand nog tot en met augustus, kan ik er eigenlijk zelf een kopen… Iemand een aanrader?

Op mijn eten letten

Nu ik niet meer elke dag fiets (naar Kazi fietste ik elke dag 40 minuten) en veel meer op mijn gat zit. (Auto in, aan bureau, auto in, zetel, bed), ben ik elke dag – behalve in de weekends – mijn eten aan het ingeven in mijn Fitbit. Zo ben ik me veel bewuster van wat ik allemaal in mijn mond prop en zal ik minder snel zonder nadenken een zak M&M’s leeg eten. Aangezien Kristof en ik volgend jaar trouwen en het er allemaal niet meer zo snel afgaat als vroeger (nu klink ik oud maar ik begin dat echt al te merken!) wil ik door op mijn eten te letten toch al een paar kilootjes afvallen. Er is nu 2,5 kilo af dus ik ben op de goeie weg!

Freelance life

Ik ga deze rubriek veranderen naar ‘life‘. Nu ik niet meer zo heel freelance bezig ben, past die naam precies niet meer zo goed. Er zullen wel dezelfde berichtjes in verschijnen, maandupdates etc., maar dat ‘freelance’ hoeft er niet meer bij. 🙂

Maar ik heb ook daar nog wel een update! Ik beloofde in maart om jullie op de hoogte te houden van onze trouwplannen en ik heb nieuws! We hebben ons ei gelegd over hoe we de dag willen aanpakken. We trouwen gewoon ’s morgens voor de wet, met al dan niet aansluitend een kleine receptie. Dan is het tijd om foto’s te trekken en gaan we eten met de familie om dan ’s avonds af te sluiten met een knaller van een feestje! De zaal hebben we ook al en die is gewoon ‘kaal’. Ik ben dus op zoek naar een partij die kan helpen met de inkleding ervan. Als je iemand kent die eventstyling doet mag je mij altijd in contact brengen! Intussen heb ik ook een afspraak gemaakt om al eens trouwkleedjes te gaan passen… SPANNEND! Ik hou jullie op de hoogte 😉

En dan denk ik dat ik zowat alles heb verteld wat mij de afgelopen maanden zoal heeft beziggehouden. Het begon wel enorm te kriebelen om terug te bloggen, maar ik had het gevoel dat ik jullie dus eerst moest update over wat er tijdens die stille maanden allemaal gebeurde. Bij deze zijn jullie weer helemaal mee!

Wat nu?

Ik ga gewoon weer bloggen wanneer ik zin heb over de onderwerpen hierboven én twee nieuwe: na de zomer trekken we nog twee weken naar Portugal, waar ik vorige winter mijn hart heb verloren en ik kijk ernaar uit onze reis hier te delen! Als je nog tips hebt, laat maar komen hé. Ik doe binnenkort onze huidige plannen uit de doeken. En dan is er natuurlijk het plannen van de trouw, ook daar wil ik jullie graag in meenemen, om andere (toekomstige) trouwers te helpen en stiekem ook wel om er dan achteraf op terug te kunnen blikken. 😉

Hé hé, als je helemaal tot hier bent geraakt, DANKJEWEL. Ik beloof dat de volgende posts niet zo lang zullen zijn, maar ik had wel wat in te halen… 😉

Tot snel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *