De FIT Methode – Hét plan voor een fit lichaam

Een tijdje geleden kreeg ik een leuke mail van Marin van Fit.nl, of ik hun boek ‘De Fit Methode‘ wilde lezen om er iets over te schrijven. Natuurlijk! Een paar dagen laten belandde deze bijbel in de brievenbus en intussen heb ik hem uitgelezen. Tijd voor een review.

Hét plan voor een fit lichaam

Ik ben al een tijd geïnteresseerd in gezondheid, sporten en fitness. Ik lees er veel over en haal inspiratie bij verschillende #fitgirls die ik volg. Al kies ik bewust welke fitgirls ik volg: gewone vrouwen die net als ik werken en proberen een gezonde levensstijl na te streven. Je kan je namelijk door social media heel snel laten vangen in wat ‘gezond’ is; enkel overleven op thee is geen goed idee. De Fit Methode is samengesteld door personal coaches, sportdiëtisten en professionals en is in mijn ogen het meest complete naslagwerk dat er momenteel bestaat.

Het begint bij jezelf

De weg naar een fit lichaam begint niet bij een bepaalde sport of een bepaald dieet. Het begint allemaal bij jezelf en de juiste mindset. Na een hoofdstuk over doelen bepalen, gaat het boek dan ook eerst over mindset. Een goede eyeopener voor mij in het hoofdstuk over doelen bepalen is vooral dat je niet alles tegelijkertijd kan bereiken. Voor iemand als mezelf die alles liever zo snel mogelijk heeft, was het echt nodig dit zwart op wit te lezen, mét de reden erachter. Zo kan je niet én afvallen én aan spieropbouw doen. Want wanneer je afvalt, verlies je gewicht terwijl je net gewicht opbouwt wanneer je aan spieropbouw doet. Om realistische doelen op te stellen, moet je dus kiezen.

Training

Het hoofdstuk over training is heel uitgebreid en naar mijn gevoel ook compleet. Er wordt heel duidelijk uitgelegd wat cardio en krachttraining is, hoe spieropbouw verloopt, hoe je aan krachttraining moet beginnen en hoe je krachttraining met cardio kan combineren. Wist jij trouwens dat je door krachttraining ook in rust meer calorieën verbrand?

Je krijgt in het boek alle uitleg die je nodig hebt om op een verantwoorde manier te beginnen trainen en kan zelf je trainingen opstellen afhankelijk van het doel dat je hebt bepaald in het eerste hoofdstuk! Ook krijg je uitgelegd wat het belang van rust en herstel is in de weg naar een fit lichaam. (Tip: voldoende slaap!)

Voeding

Dan mag je nog zo veel sporten als je wil, als jij nog steeds elke avond in de zetel kruipt met een zak chips, zal je nooit je vooropgestelde doelen behalen. Wil dat zeggen dat je nooit meer chips mag eten? Natuurlijk niet! In het boek leggen ze heel helder uit wat voeding doet voor je lichaam, waarom eiwitten, koolhydraten en vetten allemaal deel uitmaken van een gezond voedingspatroon en vooral: hoe je zelf een voedingsschema kan opstellen. Er komt even wat rekenwerk aan te pas om je energieverbruik te bepalen. Eens je dat weet, is het een kwestie van de juiste producten vinden!

Goede voorbereiding is het halve werk

Zoals met eigenlijk alles in het leven, is ook voor training en voeding is een goede voorbereiding het halve werk. Dit boek lezen was voor mij stap één. Intussen ben ik bezig met mijn eigen voedingsschema uit te werken en hoop ik daardoor weer terug meer regelmaat in mijn maaltijden te krijgen.

Mijn grootste probleem?  De tussendoortjes… Speculaasjes op kantoor, een paar koekjes in de namiddag en na het eten nog een potje chips. Dat is zo jammer want daardoor eet ik veel calorieën die ik niet nodig heb. Afvallen is ten slotte heel simpel: wanneer je meer calorieën verbruikt dan je binnenkrijgt, val je af! In principe beweeg ik genoeg; ik fiets (bijna) elke dag naar kantoor, geef 1x per week conditiegym en loop 3x per week. Maar door alle rommel die ik tussendoor in mijn mond steek, sluipen de kilo’s erbij. Ook mist er nog meer krachttraining in mijn schema, krachttraining zou me trouwens ook op loopvlak helpen om sneller te worden.

De weg naar een fit lichaam

Dankzij De Fit Methode heb ik nu alle informatie in eigen handen en kan ik beginnen aan mijn weg naar een fit lichaam. Ik deel binnenkort hoe ik mijn voedingsschema heb samengesteld en begin deze week weer meer krachttraining in mijn schema te verwerken. En als ik het kan, kan jij het ook!

Dit boek heeft mijn ogen geopend en is voor mij niet alleen het startpunt, maar ook mijn begeleiding tijdens mijn weg naar een fit lichaam! Je bestelt het via de website voor slechts €29,95. Een koopje, voor de schat aan informatie die erin verzameld staat! 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *