Tournée Minérale, ik doe mee en dit is waarom

Februari staat sinds vorig jaar gelijk aan Tournée Minérale. Er zijn voorstanders, er zijn tegenstanders en er zijn de ‘neutralen‘. Ik reken mezelf tot die laatste groep, maar ik doe wel mee! Niet omdat ik een zwaar alcoholprobleem heb en er niet af kan blijven, wel omdat ik graag mijn sportprestaties zou willen verbeteren!

Wat doet alcohol met je lichaam?

Het is algemeen geweten dat alcohol slecht is voor je lichaam. Via de maag komt alcohol in ons bloed terecht en op die manier in onze hersenen. 1 standaardglas alcohol (= wanneer de eenheden worden gerespecteerd: een pintje in een bierglas, wijn in een wijnglas,…) duurt 8 tot 12 uur vooraleer het afgebroken wordt door het lichaam. Om alcohol af te breken is water nodig; dus dat uitgedroogde gevoel de dag nadien, komt daarvan 😉

En wat met sporten?

De wetenschappelijke uitleg ben ik niet gaan opzoeken, maar je zal het zelf vast ook wel herkennen: met een kater sporten doet goed maar het zijn nooit je beste trainingen. 🙂 Met alle feestjes die in december en januari op de planning stonden heb ik het er goed van gepakt. Dat resulteerde in meerdere katers én +3 kilo op de weegschaal.

De katers stuurden mijn loopschema regelmatig in de war. Ofwel ging ik niet, ofwel ging het zo slecht dat ik de training sowieso opnieuw moest doen. (Dat moét nooit, maar ik doe dat dan wel omdat ik het gevoel heb dat ik niet verder kan als een training niet goed afgerond is. Call me crazy.) En die +3 kilo? Ik vind het niet erg, ik ben nog altijd niet dik. Maar het is wel 3 kilo extra die ik moet meesleuren tijdens het lopen. Dat is hetzelfde alsof ik nu 3 pakken suiker van 1 kilo zou meenemen tijdens het lopen… En dat heeft een invloed! Dus een maand eens geen stiekeme suikers binnenkrijgen via alcohol, zal ook deugd doen. 😉

Een maand zonder alcohol

Ik was niet van plan om mee te doen aan Tournée Minérale, ik heb twee jaar geleden 8 maanden geen druppel alcohol aangeraakt dus weet dat ik het kan wanneer ik het wil. Maar door mezelf op te geven voor Tournée Minérale, heb ik toch een extra stok achter de deur. Want ook al zeg ik tegen mezelf dat ik niets ga drinken, één glaasje heb je toch al snel in je handen. En daar is helemaal niets mis mee, maar in februari wil ik ook dat achterwege laten!

En wie weet, misschien trek ik de non-alcohol-lijn wel ineens door tot nà de Ten Miles, ik denk dat ik er alleen maar baat bij zal hebben!

Bon, waar zijn die mocktail-recepten hier? 😉 Doe jij mee met Tournée Minérale? Waarom wel/niet? Ik ben benieuwd! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *