Macbook Pro met touch bar, mijn nieuwe laptop!

Na vier jaar lief, leed, school en werk te hebben gedeeld met mijn Macbook Air, was het tijd om afscheid te nemen. Niet dat hij zijn werk niet meer deed, maar bij het bewerken van video’s (voor de Turnkring ieder jaar en nu ook voor GIRL TALK) liet hij het meermaals afweten… Dus ik heb mezelf een upgrade besteld!

Evi Driesen - Macbook Pro

Kiezen

Maar welk model ging ik kopen? Ik had opnieuw voor een Macbook Air kunnen gaan, maar om nu krak hetzelfde model opnieuw te kopen.. Dat vond ik precies een beetje jammer. Ik wou het allerliefste – natuurlijk – een rosé gouden Macbook. Die zijn klein, fijn, roze en… duur. Ik vroeg me ook af of ik het wel leuk en handig ging vinden om hele dagen op te werken, zo’n klein laptopje. Dat is handig om mee te nemen als je veel onderweg bent. En hoewel ik veel onderweg ben, zit ik toch vaak een aantal uren aan een stuk achter mijn laptop.

Wanneer ik dan prijzen ging vergelijken ontdekte ik dat het eigenlijk maar ongeveer 200 euro schol met een Macbook Pro. Wanneer je dan redeneert dat ik dit 1) Elke dag gebruik 2) Nodig heb voor het werk en 3) Dat kan inbrengen als kost, besloot ik maar ineens voor het allernieuwste model te gaan: de Macbook Pro 13,3 inch mét touch bar in kleur Space Grey!

Evi Driesen - Macbook Pro

Evi Driesen - Macbook Pro

De pro’s

Intussen zijn we 2 dagen dikke vriendjes en ben ik alle nieuwe snufjes aan het ontdekken. De Touch Bar vervangt in feite de bovenste rij toetsen, maar doet ook zo veel meer dan dat… Ik heb bij lange nog niet alle functionaliteiten ontdekt maar ben nu al fan! Zo hoef ik geen wachtwoord te typen bij het inloggen maar hoef ik gewoon mijn wijsvinger te leggen, kan ik met één druk op de Touch Bar een nieuwe map openen (ervoor moest dat via de rechtermuisknop) en ik kan niet wachten om een nieuwe video te editten, blijkbaar zou het daar ook een verschil maken en kan je veel sneller werken!

Evi Driesen - Macbook Pro

Verder is het scherm een ware verbetering ten opzichte van mijn Macbook Air, is het trackpad groter, is hij dunner en minder zwaar. En ook al is hij niet roze, ik vind hem wél heel erg mooi!

Nadelen?

Deze blogpost is meteen het eerste van ‘veel woorden’ dat ik op mijn nieuw speelgoed typ. En ik moet zeggen, de toetsen maken meer lawaai dan die van de Air. Ofwel moeten ze nog een beetje loskomen en zal dat beteren, ofwel moet ik er gewoon nog aan wennen. Maar dat is niet echt een nadeel, dat is eerder een vaststelling. 😉

Het grootste nadeel is wel dat er geen usb-aansluitingen meer zijn en dat ik ook geen SD-kaartje meer rechtstreeks kan toevoegen. Ik heb bij het bestellen dan ook meteen een verlengstuk gekocht, waar ik wel alles kan insteken én meteen een HDMI-aansluiting heb. Kostte me ook wel weer €100 extra…

Evi Driesen - Macbook Pro

Evi Driesen - Macbook Pro

Het enige dat ik nu nog nodig heb, is een mooie laptophoes of tas die voldoende bescherming biedt! Ik neem bijna overal de fiets naartoe en durf al eens drempels nemen. You probably get the picture 😉 Ik ben op zoek naar een roze hoes mét extra zakje zodat ik het verlengstuk en mijn lader daar ook altijd kan insteken! Tips? Laat maar komen!

Ben jij een Apple of Microsoft-gebruiker? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *