“Evi, wat doe jij nu eigenlijk?”

Evi, wat doe jij nu eigenlijk?“, is een vraag die ik, maar ook mijn ouders, zus, Kristof,.. regelmatig krijgen. Ik vind het altijd grappig om dan te horen wat ze erop antwoorden en meestal komt het goed in de buurt! Omdat ik graag doe wat ik doe en er graag over babbel, vond ik het wel op zijn plaats om er maar eens een blogbericht aan te wijden! Wat doe ik nu eigenlijk?

Freelance content marketing

Ik hoofdzaak ben ik freelance content marketeer. Voor mensen die niet in de sector zitten, zegt dat nog altijd vrij weinig. 🙂 Content marketing is één van de vele onderdelen van (digitale) marketing om voor een bedrijf de bekendheid te vergroten, het imago te onderhouden en een relatie met (potentiële) klanten op te bouwen. Concreet zorg ik er dus voor dat bedrijven via verschillende kanalen op een relevante manier bij de juiste doelgroep binnenkomen. Dat gebeurt onder andere door blogs, social media, whitepapers, video en e-mail,.. maar evengoed offline kanalen zoals events, magazines,… En ik help bedrijven om eerst en vooral te gaan bepalen wie de doelgroep is en waar ze actief zijn. Dan gaan we doelen bepalen en dan zorg ik voor de content om die doelen te kunnen bereiken!

Voor wie werk ik?

Mijn klanten liggen momenteel in heel verschillende sectoren! Zo werk ik al vanaf het begin voor een kapsalon uit Waasmunster en werk ik in onderaanneming voor een communicatiebureau. Dan werk ik nog een groot aantal uren van de week bij een start-up in Antwerpen, werk ik voor een reclamebureau en schrijf ik losse blogposts voor nog andere klanten. Heel afwisselend en divers en het leukste is de combinatie van alleen werken – thuis of in een co-workingspace – en op kantoor bij de start-up!

Dat is het zo’n beetje in een notendop 🙂 Daarnaast krijg ik soms ook de vraag om bepaalde dingen te ontwerpen, zoals een flyer of een website. Daar ben ik niet voor opgeleid en dat is absoluut mijn core business niet; maar als ik voel dat ik de opdracht aankan, zal ik dat met veel plezier uitvoeren. Als het mijn petje te boven gaat, verwijs ik de mensen graag door naar mijn collega’s die daar wél hun core business van maakten.

Met nog vanalles ‘on the side’

Dan heb ik daarnaast nog deze blog als hobby, mijn online uitlaatklep waar ik alles wat ik wil kwijt kan. Deze blog is voor mij ook een manier om te blijven schrijven en ik ben er graag mee bezig! Het fungeert ook als stok achter de deur, want eens ik hier iets heb gezegd, voel ik me verplicht er ook mee door te gaan. (Doen de Ten Miles een belletje rinkelen?)

GIRL TALK platform?

Daarnaast was er sinds kort iets aan het rijpen in mijn hoofd, dat nu stilaan tot uitwerking begint te komen. Je weet dat ik voor deze blog elke maand het gesprek aanga met een ondernemende vrouw die me inspireert. Ik krijg altijd fijne reacties op die blogs en ben beginnen nadenken hoe ik daar meer mee kon doen. Ik heb het dan maar ineens groots gezien en ben nu volop bezig met het uitbouwen van girltalk.be, een inspiratie- en informatieplatform voor ondernemende vrouwen in België!

En dat is kei spannend 🙂 Er is veel te doen, veel te vragen en veel uit te zoeken. Maar als je wil, kan je alles volgen op de kanalen die ik nu al heb opgestart: op Instagram via @girltalkcompany of op Youtube! Waar een tijdje geleden onderstaande eerste vlog online kwam…

Voilà, voor iedereen die zich dus afvraagt wat ik nu eigenlijk doe… Dit is het! 😉

Wat doe jij eigenlijk? Laat het weten in de reacties, vind ik leuk!  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *