BOSS BOOK: From Blog to Brand – Laurentine Van Landeghem

Deze maand in BOSS BOOK: From Blog to Brand – Laurentine Van Landeghem. Laurentine Van Landeghem bouwde op slechts een paar jaar tijd haar blog uit naar ‘Clouds of Fashion’. Een winkel in Antwerpen en Gent, een zomerse pop-up in Knokke en jaarlijks een uitverkochte modeshow, die tevens de grootste van België is. Laurentine’s verhaal is indrukwekkend. Omdat ze zó veel vragen krijgt, moest ze niet lang nadenken toen uitgeverij Lannoo haar vroeg of ze er een boek over wilde schrijven. En dat boek moest ik uiteraard hebben! Met als subtitel ‘Alles wat je moet weten over het uitbouwen van een on- en offline business’, begon ik nieuwsgierig aan het boek dat nog geen 2 dagen later alweer uitgelezen was. (Het leest dus vlot!)

Concreet inspirerend

From blog to Brand vertelt chronologisch het verhaal van Clouds of Fashion. Op het einde van elk hoofdstuk lees je concrete tips & tricks en doorheen het boek vind je inspirerende quotes terug. Zo lees je onder andere hoe alle COF-shows tot stand zijn gekomen, wat ik persoonlijk geweldig interessant vond! Het is mijn droom om ooit een beurs te organiseren, dus wanneer het zo ver is neem ik zeker dit boek er terug bij.

Wat ik er nu uit onthou

Het is zo’n boek dat ik zeker nog eens terug ga lezen wanneer ik zelf wat verder in het ondernemerschap sta. Maar of je nu een zaak wil beginnen of al even bezig bent, er zijn altijd dingen om te leren uit het boek! Voor mij persoonlijk zijn dat nu de volgende puntjes:

  • Stel een businessplan op om je richting te geven – op mijn to do voor 2018!
  • Een goede boekhouder is goud waard
  • Prioriteiten stellen! Kies de juiste kosten om te maken
  • Nothing will work unless you do. Want ja, het komt echt niet vanzelf 🙂
  • Onderschat de kracht van social media niet

Maar ook over branding, een winkel openen, een team medewerkers samenstellen en veel meer schrijft Laurentine haar eigen – hard geleerde – lessen neer zodat wij daaruit kunnen leren. Ze gaat niets uit de weg en dat maakt dit boek zo fijn. Het is geen ‘ondernemen-is-geweldig-leuk-en-iedereen-moet-dit-doen-boek‘. Het is een eerlijke weergave van hoe Laurentine Clouds of Fashion heeft gebracht waar het nu staat. En geloof me, dat werkt heel motiverend! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *