De #volunteerbox van Special Olympics Belgium, een bijzondere campagne

Vandaag is het Internationale Dag van de Vrijwilliger; een mooi moment om eens stil te staan bij wat ik als vrijwilliger al heb gedaan…. Niets. Of ja, misschien eens ergens gaan tappen, maar dat is niet het soort vrijwilligerswerk waar ik het over heb. En eigenlijk vind ik dat erg van mezelf! Eerlijk gezegd heb ik gewoon nooit de moeite gedaan om op te zoeken waar ik kon gaan helpen. Want er is zo veel dat je kan doen, hoe begin je daaraan? Wat vind je leuk om te doen? Waar kan je helpen? Zo veel vragen, dat het er dus nooit van gekomen is…

Maar daar komt vandaag verandering in! Ik mocht de afgelopen weken meewerken als content creator aan de social media content voor de ‘Volunteerbox for Special Olympics‘; een unieke Bongobox die vanaf vandaag verkrijgbaar is.

Special Olympics Belgium

Special Olympics bestaat sinds 1968 en is een internationale beweging die mensen met een verstandelijke beperking de mogelijkheid biedt zich te ontplooien via aangepaste sportieve programma’s. Sinds 1988 zijn ze erkend door het Internationaal Olympisch Comité, waardoor ze nu ook om de 4 jaar de Wereld Zomerspelen en Wereld Winterspelen organiseren!

©GerbrandVanUytvanck Special Olympics Belgium volunteerbox

In België telt de organisatie vandaag 15.600 atleten, die dankzij 6.500 vrijwilligers hun sport kunnen uitoefenen. De ambitie is om tegen 2020 meer dan 20.000 atleten te laten sporten. Om dat doel te bereiken, hebben ze ons nodig!

Vanaf vandaag en nog tot eind januari 2018, kan je via www.bongolympics.be een unieke Bongobox bestellen. Met die – gratis! – box kan je kiezen uit meer dan 10 activiteiten om als vrijwilliger een handje te gaan helpen. Zelf ga ik mezelf opgeven om bij de Nationale Spelen te gaan helpen samen met Kristof! Maar je kan bijvoorbeeld ook naar de Wereld Zomerspelen in Abu Dhabi (!!), Sport for Specials, Nacht van de Atletiek,…

Ik ben blij dat ik aan deze campagne heb mogen meewerken omdat het mijn ogen heeft geopend. Voor mij is sporten een evidentie en ik zou niet zonder kunnen. Dat plezier moet voor iedereen toegankelijk zijn en het mooiste cadeau dat wij de atleten kunnen geven, is onze tijd. Blijkbaar is de energie en blijdschap die je terugkrijgt van onschatbare waarde, dus ik kijk er alvast naar uit!

Doe jij soms iets van vrijwilligerswerk? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *