6 redenen waarom iedereen in november naar Portugal moet

… de zon schijnt er

… het is er nog warm: 20 – 21 graden

… het eten is er lekker

… het is er rustig, geen toeristen enkel locals en overwinteraars

… er is strand

… en er zijn steden

… je bent er op 2,5 uur vliegen

En ik heb er gewoon mijn hart verloren!

Evi Driesen - Portugal 2017

Midden november mocht ik met een opdrachtgever een paar dagen mee naar Portugal. Oorspronkelijk om de communicatie voor een crowdfundingcampagne voor te bereiden. Uiteindelijk is het iets anders afgelopen en komt de campagne er begin 2018, maar dat heeft ons niet tegengehouden om al te doen wat we konden! (En de vluchten waren toch geboekt..)

Het was mijn eerste kennismaking met Portugal en zeker niet de laatste! Om 4u ’s nachts ging mijn wekker en gaf vriendinnetje Charlotte mij een persoonlijke lift naar Zaventem. We vlogen op Lissabon en reden met een gehuurde auto van Lissabon naar de Algarve, helemaal het onderste puntje van Portugal. Opdrachtgever en vriendinnetje Sylvie kent wat volk in Portugal en zo konden we via via logeren in het zomerappartement van een local; op nog geen 10 minuten wandelen van het strand en 2 minuten van de winkel. ZALIG.

Dag twee stond in de namiddag een fotoshoot op de planning; de locals en Sylvie gingen ’s morgens surfen. Fotografe Ellie was ziek en bleef op het appartement en aangezien ikzelf geen waterrat ben én niet kan surfen, ging ik voor een verkenningsrondje joggen! Wat een loopje van 45 minuten moest worden, werd een soort van mini-challenge met mezelf: bergop, bergaf, over het strand, door de duinen,… Na een halfuur was ik stikkapot! Goede training 😉

Nadien maakte ik van het zonnige terras mijn werkplek! Ik heb er bijna 4 uur aan één stuk doorgewerkt, in mijn badpak met zonnebril op de neus. Dàt vind ik misschien wel het leukste aan mijn job: werken vanwaar en wanneer ik wil.

Evi Driesen - Portugal 2017

Evi Driesen - Portugal 2017

Namiddag = fotoshoot! Prachtige zonsondergang meegepikt en dan lekker gaan eten in een restaurantje verderop. Dag 3 ’s ochtends nog een paar extra beelden gemaakt en tegen de middag was het tijd om in te pakken en in de auto richting Lissabon te stappen. Onze local had gelukkig ook een appartement daar, anders hadden we om 3u ’s nachts moeten vertrekken om op tijd onze vlucht te halen de dag erna.

Want helaas, woensdag was het tijd om terug naar huis te vliegen. Ik heb maar een fractie van Portugal gezien maar IK WIL TERUG! Mijn idee is nu om volgend jaar de hele maand november vanuit Portugal te werken. Een retourticket met Ryanair kost amper 40 euro in november, eten is er niet zo duur en als ik de verblijfskosten kan delen met diegenen die op bezoek komen; waarom niet! Vrienden en familie zijn zeker welkom om mij gezelschap te komen houden! Wie zie ik daar? 😉

Om af te sluiten, nog een paar foto’s…

Evi Driesen - Portugal 2017; shot by Ellie van den Brande

Evi Driesen - Portugal 2017

Evi Driesen - Portugal 2017

Evi Driesen - Portugal 2017

Evi Driesen - Portugal 2017

Evi Driesen - Portugal 2017

Evi Driesen - Portugal 2017

Evi Driesen - Portugal 2017

Evi Driesen - Portugal 2017

Evi Driesen - Portugal 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *