Ondernemen kan je… overal!

Vandaag is het Dag van De Ondernemer, een initiatief van Unizo om alle ondernemers een hart onder de riem te steken. Elk jaar staat een ander thema centraal en dit jaar is de insteek ‘ondernemen kan je overal’. Unizo is dan als grootste ondernemersorganisatie in BelgiĆ« ook vlakbij om je daarin bij te staan.

Naar aanleiding van de campagne vroeg Unizo me wat ‘ondernemen’ voor mij betekent en nog een paar andere dingen. Het volledige verhaal kan je lezen op de website van Dag van De Ondernemer! Omdat ik het zo leuk vond om na te denken over die vragen, wil er hier ook graag nog wat dieper op ingaan!

Vrijheid

Want de belangrijkste reden waarom ik een paar maanden geleden de stap heb gezet naar voltijds zelfstandige is voor de vrijheid. Ik kan zelf kiezen wanneer ik werk, waar en hoe veel. Ik schrijf dit nu bijvoorbeeld vanuit Kristof zijn kantoor. Anders zit ik toch maar alleen thuis en op deze manier kunnen we ’s middags samen onze boterhammetjes opeten! Ik ben vanmorgen nog gaan lopen, een paar boodschappen gaan doen en sinds deze middag zit ik hier. Vanavond heb ik nog een afspraak, dus daarom kon ik deze morgen ‘vrij’ nemen.

Ook vertrek ik dit weekend voor een paar dagen naar Portugal voor een werk-vakantie! Ik mag met een opdrachtgever mee en kan daar het nuttige aan het aangename koppelen. Hoe dat zal zijn weet ik niet echt, omdat ik daar ook wel gewoon zal moeten werken. Ik laat het jullie achteraf weten! šŸ˜‰

Ondernemer?

Ik moet toegeven dat ik me het afgelopen jaar niet altijd een ‘echte ondernemer’ voelde. Ok, ik werk voor mezelf, maar daar stopt het dan ook meteen. Het woord ‘Ondernemer’ staat voor mij gelijk aan iemand die een eigen zaak van nul uit de grond stampt of overneemt en daar jaar na jaar groei in realiseert. Die op termijn jobs kan creĆ«ren en iets terug kan doen voor de maatschappij. En hoewel ik nog niet op dat punt ben, zie ik mezelf daar wel naartoe gaan – ooit.Ā Maar 2017 is ook een raar jaar geweest op dat vlak, ik ben overgegaan van zelfstandige in bijberoep naar zelfstandige in hoofdberoep in de helft van het jaar. Misschien daarom dat ik me nog niet 100% ondernemer voel..

In 2018 zal ik overstappen van een eenmanszaak naar een VOF; een vennootschap onder firma. Dat is naar mijn gevoel toch al een stapje dichter bij het soort ondernemer dat ik wil zijn. En dan zien we wel weer verder!

Ik ben gelukkig!

Of ik me nu 100% ondernemer voel of niet, ik ben gelukkig met de keuze die ik gemaakt heb. Sterker, ik heb er nog geen seconde spijt van gehad! Ik doe wat ik graag doe, kan nee zeggen tegen dingen die ik niet graag doe en ben vrij om mijn eigen agenda te plannen. En de rest? Dat komt wel! Of zoals mijn mama altijd zegt: “Alles op z’n tijd.

Aan al mijn collega-ondernemers, GOE BEZIG!Ā 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *