BOSS BOOK: Make My Dream Work – Emma Gelaude

Emma Gelaude is de reden geweest waarom ik tijdens mijn studies communicatiemanagement absoluut een opleiding tot Kleur-, stijl-, en imagoconsulente in avondschool wilde bijvolgen. Ik was stilaan de hele blogosphere aan het ontdekken en kwam zo op Emma’s blog uit. Toen ik ontdekte dat daar een complete personal styling business achter zat, wist ik niet hoe snel ik me moest inschrijven voor zo’n opleiding šŸ™‚ Tijdens die opleiding kocht ik Emma’s eerste boek, Impact. Vol tips en uitleg over hoe je met de juiste styling een impact kan maken.

Ondertussen ben ik zo’n 5 jaar verder, zit Emma 10 jaar in business en is er een tweede boek. In Make My Dream Work neemt Emma ons mee doorheen 10 jaar ondernemen, bloggen & fashion.Ā Uiteraard kon ik niet wachten om het boek in mijn bezit te hebben! Het resultaat is prachtig, motiverend en inspirerend. Een BOSS BOOK om meermaals naar terug te grijpen!

BOSS BOOK - Make My Dream Work - Emma Gelaude

Ondernemen is hard

Het leukste aan Make My Dream Work vind ik de combinatie van 10 jaar Emma’s business, haar hoogte- en laagtepunten in bloggen en ondernemen, afgewisseld met waardevolle inzichten, bedenkingen en tips voor (bijna) ondernemers. Dat maakt het een musthave voor iĆ©dereen die wil ondernemen en niet alleen in fashion. En de prachtige vormgeving niet te vergeten! Zwart, wit, grijs & vergrijsde tinten vormen het kleurenpalet en de handgeschreven quotes afgewisseld met verschillende lettertypes maken het boek ook prachtig om naar te kijken.

Wat ik er ook fijn aan vind, is dat Emma je in het boek met beide voetjes op de grond zet en tegelijkertijd peper in uw gat steekt om er keihard voor te gaan. Ondernemen is hard, het is hard werken en kan soms ook emotioneel hard zijn. Teleurstellingen, tegenslagen, foute mensen tegenkomen,…, Emma gaat geen onderwerp uit de weg zodat jij daar ook uit kan leren en hopelijk bepaalde – slechte – ervaringen kan vermijden!

Influencer?

Emma is echt. Emma heeft een prachtige Instagram-feed, maar toont daarnaast op Youtube hoe ze zich thuis zenuwachtig, zonder make-up in een joggingpak voorbereidde op een podiumsessie voor Unizo. Give that woman a medal, please! In het hoofdstuk over influencer marketing slaat ze nagels met koppen. Veel merken kijken niet verder dan cijfertjes. ‘Aantal volgers, hoe meer hoe liever!’, lijkt het motto van merken. Maar wat heb je aan een influencer met gigantisch veel volgers, als de helft ervan niet eens echte volgers zijn? Interactie, daar draait het allemaal om.

Van alle andere onderwerpen die aan bod komen, leer je wel iets bij. Samenwerken met merken of leveranciers, financiĆ«n, (jezelf) presenteren, onderhandelen, doelen stellen,… Over hoe het niet vanzelf komt aanwaaien en je geen geld zal verdienen met 3 uur voor de televisie hangen. (Goeie reminder! Eentje om op de TV te plakken!)

Passie & de juiste circle

Iets wat regelmatig terugkomt in het boek en wat je ook gewoon voelt tijdens het lezen ervan: passie. Zonder passie voor wat je doet, zal het heel moeilijk zijn om te ondernemen. Emma is geen fan van het woord ‘werken’, omwille van de negatieve bijklank van het werkwoord. Want als ondernemer, werk je altijd. Altijd en nooit eigenlijk, want ook ondernemers gaan op vakantie en nemen tijd om te pauzeren. Maar wanneer je daar inspiratie opdoet, is het dan werken?

Het is herkenbaar, want het is zaterdag wanneer ik dit schrijf. Kristof en ik zijn eigenlijk op weekend en we zitten allebei te werken voor we zo dadelijk gaan eten. Mensen verklaren ons voor zot wanneer we dit vertellen, maar net omdat het voor ons geen werk is, zitten we er niets mee in. En dat is exact waar Emma het ook over heeft.Ā Ook belangrijk in het ondernemerschap: steun vanuit je omgeving. Je omringen met mensen die begrijpen wat je doet en waarom. Een inner circle hebben bij wie je nieuwe ideeĆ«n of concepten kan aftoetsen, ook voor Emma een belangrijke factor.

Eentje om opnieuw te lezen

Ik heb het boek op twee dagen uitgelezen en ik weet nu al dat ik het binnenkort opnieuw ga lezen. Dit is een boek om elke 6 maanden of elk jaar een keer opnieuw vast te pakken. Al is het om bepaalde hoofdstukken te herlezen omdat je er dan weer andere inzichten uithaalt. Dit is niet het zoveelste boek dat in de kast verdwijnt nadat je het hebt gelezen, dit is er eentje om heel veel zorg voor te dragen omdat het veel kan betekenen voor je carriĆØre! Een musthave voor iedereen die zijn droom wil laten werken.Ā Dankjewel Emma.

Meer info over het boek en bestellen vind je op www.makemydreamwork.com

BOSS BOOK - Make My Dream Work - Emma Gelaude

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *