Wat eet ik op een dag?

Eerder deze week vertelde ik jullie al dat ik sinds een paar maanden (zo) vegetarisch (mogelijk) eet. Omdat ik zelf altijd nieuwsgierig ben naar wat anderen eten, leek het me wel leuk om ook eens een dagje mijn eten bij te houden en jullie te laten zien wat ik dan zoal eet! Deze dag was een thuiswerkdag, waarop ik sowieso meer mogelijkheden (hallo keuken!) en tijd heb dan wanneer ik naar kantoor ga. Hoewel we nu ook een microgolf hebben en ik daar van de week al lekkere wraps maakte! 🙂

Ontbijt:

Ik heb echt een zomer- en winterontbijt. Dat winterontbijt begin ik ongeveer rond september te eten en is vrijwel altijd een lekker havermoutje! Heerlijk om de dag mee te beginnen en ik zit ermee vol tot aan de lunch! Zeker op een thuiswerkdag en ik dus geen 20 minuten moet fietsen maar ocharme twee stappen moet zetten naar mijn werkplek a.k.a. de keukentafel. 🙂

Evi Driesen - Wat eet ik op een dag?

Lunch:

Dus geen snack tussen lunch en ontbijt! Op een kantoordag wel en dan wisselt dat van een banaan of appel en speculaasje om in de koffie te soppen… 🙂 Mijn lunch bestaat uit twee sunny side up eitjes met een tas thee en toastjes met lekkere, plantaardige boter van Becel!

Evi Driesen - Wat eet ik op een dag?

 

Snack:

Wanneer mijn eitjes gezakt zijn, trek ik mijn loopschoenen aan voor een rondje. Het is prachtig weer en ik kan zelfs in een top buiten, bizar om dat te doen, midden oktober. 🙂 Bij thuiskomst neem ik een plak (of twee) peperkoek van Vondelmolen, Zij brachten een limited edition box uit voor hun 150e verjaardag en de variant met chocolade en walnoot is geweldig!

Evi Driesen - Wat eet ik op een dag?

Diner:

Voor het avondeten bak ik falafelballetjes met spinazie en maak ik er een lekkere salade bij. Wanneer ik een slaatje maak, probeer ik altijd zo veel mogelijk kleur erin te verwerken. Ik heb denk ik ooit eens ergens gelezen dat je op die manier het meeste vitaminen binnenkrijgt. Of dat nu waar is of niet, ik word in ieder geval vrolijk van zo’n kleurrijk bord! Rode biet, tomaat, gerookte zalm, cousous, een halve avocado, spinazie en lente-ui liggen allemaal op mijn bord. Smakelijk!

Evi Driesen - Wat eet ik op een dag?

‘Dessert’:

Er gaat vrijwel geen enkele dag voorbij zonder dat ik een dessertje eet 🙂 Snickers ijsjes zijn mijn ultieme favoriet, maar die haal ik bewust niet te veel in huis. Soms zijn dat ook wel een paar chipjes of nootjes of een koekje,.. Meestal iets ongezond eigenlijk 😉 Ik had eerder die week een vers bananenbrood gemaakt, dus ik neem daar nog een stukje van als dessertje!

Evi Driesen kookt: bananenbrood

’s Avonds staat er nog een netwerkavond voor ondernemers en handelaars uit Hoboken en Wilrijk op de planning, en Kristof en ik gaan daar samen eens kijken. Er staan allerlei worteltjes en groentjes op de tafeltjes en ik drink een paar glaasjes cava.

Voilà, dat eet ik op een semi-doorsnee dag. Ik drink niet elke dag cava 😉 en probeer mijn ongezonde uitspattingen te balanceren met gezondere keuzes!

Wat een jij zoal op een normale dag? Misschien brengt het mij wel op ideetjes! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *