Recept: bananenbrood

Bananenbrood, een ideale snack om te maken wanneer je iets te rijpe bananen hebt. Bananen die je niet meer wil opeten, maar die wel zonde zijn om weg te gooien. Rijpe bananen zijn lekker zoet, waardoor je dus geen extra suiker meer moet toevoegen! Hoe rijper de bananen, hoe beter.

Bananenbrood is ook de ideale snack wanneer je bewuster met eten wil omgaan, wat gewicht wil verliezen of gewoon op een verantwoorde manier wil snacken. Hier komen geen toegevoegde suikers aan te pas en je kan eind-e-loos variëren met ingrediënten en toevoegen wat jij lekker vindt. Dit is het ideale basisrecept om mee te starten – en op zichzelf ook al super lekker!

Wat heb je nodig?

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 150 gram speltmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 3 eetlepels amandelmelk (of andere (plantaardige) melk)
  • 1 scoop eiwitpoeder (optioneel)
  • 3 eetlepel cacao nibs (optioneel)
  • bakpapier
  • cakevorm

Naar keuze toe te voegen: noten, chocoladedruppels,… Ik ben op dit moment niet origineler dan dat maar er zijn ongetwijfeld nog lekkere dingen die je kan toevoegen!

Wat moet je doen?

Alles in de blender kappen en blenden tot je een gladde massa krijgt. De 3 eetlepels amandelmelk zijn een gok.. Mijn deeg was iets te droog dus ik heb naar eigen aanvoelen wat amandelmelk toegevoegd. 🙂

Doe het bakpapier in de cakevorm (knip desnoods de randjes een beetje bij zodat het beter past) en giet het mengsel in de vorm.

Zet in de oven op 150° en bak tot goudbruin! (Of wanneer je tandenstoker er droog uitkomt.)

SMAKELIJK!

Evi Driesen kookt: bananenbrood

Evi Driesen kookt: bananenbrood

Evi Driesen kookt: bananenbrood

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *