Looptip: Spotify running

Sinds ik ben beginnen trainen voor de Ten Miles heb ik ook het plezier ontdekt van lopen met muziek. Hoewel ik het niet bij elke run gebruik, merk ik wel dat het me enorm helpt in het volhouden. Wanneer ik zin krijg om ‘op te geven’ = te beginnen wandelen, werkt de muziek als afleiding waardoor ik blijf lopen.

De reden waarom ik daarvoor nooit met muziek ging lopen is omdat het zo veel moeite kost. Je moet een playlist samenstellen van nummer met een degelijk ritme waarop jij kan lopen. Maar als je benen niet of net wel goed zitten, kan je muziek weer het omgekeerde effect hebben… Lastig!

Spotify Running

Maar dat gedoe is nu voorbij! Ik heb Spotify Running ontdekt en het is geweldig. Wanneer je Spotify op je smartphone opent, kan je bij ‘Bladeren’ scrollen naar ‘Running’. Daar kan je dan nog eens kiezen uit verschillende soorten lijsten voor een bepaald type run: Spring run, Gym Beats, Winter Run, Run Wild, Power Run,… Maar je kan ook selecteren op een genre dat jou het meeste ligt: Indie Kick, Latin Beat, Funk n Soul, Reggae Run,… En mijn persoonlijke favorieten: Top Hits Run en Throwback Hits (met toppers uit de 80s & 90s!).

Op jouw tempo

Het feit dat die lijsten al voor jou gemaakt zijn is een eerste super voordeel. Maar wat mij nog enthousiaster maakt over die lijsten, is het feit dat Spotify on the go de muziek aanpast aan jou tempo! What? Wanneer je zo’n lijst opzet, registreert Spotify eerst hoeveel stappen je in één minuut zet om dan aangepaste muziek te laten horen. Wanneer je tijdens je run sneller of trager begint te lopen, past de muziek ook aan!

Ik ben dus helemaal blij sinds ik dit ontdekt heb! Soms loop ik ook gewoon nog zonder muziek, maar dit is een heel leuke optie!

Loop jij met of zonder muziek? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *