BOSS BOOK: Bij Voorbeeld – Kobe Van Reppelen

Een tijdje geleden kreeg ik via de blog een berichtje van Kobe met de vraag of hij me een exemplaar van zijn boek mocht opsturen. Hij was op mijn blog uitgekomen nadat Marnik van Bloovi mijn blog over Webtomorrow had getweet en dacht dat ik zijn boek wel leuk zou vinden om te lezen. Dat bleek een understatement! Ik heb het boek in één ruk uitgelezen op een grijze avond in de zetel onder een dekentje. En na het lezen had ik meteen zin om er weer helemaal voor te gaan! Ik schrijf deze review dan ook een dag later 🙂

De naam Kobe Van Reppelen deed bij mij oorspronkelijk geen belletje rinkelen. Zijn alter ego, Kapitein Kobe, was me echter wel bekend! Onder die naam interviewt Kobe namelijk bekende en minder bekende personen in een podcast. Een greep uit zijn interviewees: Bart Schols, Jonas Janssen, Herman Brusselmans, Karl Mortier en ik zou nog véél verder kunnen gaan. Maar daar ben je niet voor gekomen 😉

31 verhalen

Bij Voorbeeld, is een bloemlezing van 31 verhalen ‘over wat het leven je kan brengen’. Die verhalen zijn voortgekomen uit de interviews voor de Kapitein Kobe Show. Ook hier weer een verzameling van, voor mij, bekende en minder bekende personen. Ik kende er 10 van de 31. Dat maakte het voor mij een heel leuk en interessant boek, omdat je van elke persoon heel andere inzichten te lezen krijgt en je leert ze doorheen hun verhaal kennen; waardoor mijn lijst van people to follow for inspiration weer wat langer werd!

Kort maar krachtig!

Het boek leest lekker weg, ik heb het op één avond in de zetel onder een dekentje uitgelezen! De verhalen zijn uitgeschreven op maximum 5 pagina’s, waardoor je er erg vlot doorgaat. De prachtige en passende illustraties tussendoor zijn een vertaling van de persoon in kwestie en de afwisseling tussen witte en zwarte pagina’s maken dit een kort maar krachtig boek.

Ieder zijn eigenheid

De persoonlijkheden komen telkens heel goed naar voren uit het verhaal en het is boeiend om te lezen hoe zij tegenover de dingen in het leven staan, denk aan onderwijs, raad die ze hun jongere en iets minder jongere zelf zouden geven,… Het mooie van al is dat je het gevoel hebt alsof je echt in gesprek met hen bent, door de vlotte manier van schrijven.

Inspiratie

Een paar van de 31 personen zijn ondernemers met interessante visies op het onderwijs, maar ook over het ondernemerschap. Ze zetten aan tot nadenken en inspireren om er zelf in te vliegen! Maar het boek was ook op zich een inspiratie, Kobe heeft dit boek helemaal in eigen beheer uitgebracht! En een boek schrijven staat ook op mijn bucket list, dus dankjewel Kobe om dat zaadje weer iets te laten groeien in mijn hoofd 🙂

 

Je kan Bij Voorbeeld bestellen als e-book (€ 7,50) of paperback (€ 11,45) via de website! En check zeker de Kapitein Kobe Show voor meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *