Helemaal zen in 4-7-8!

Stress, we krijgen er allemaal vroeg of laat wel eens mee te maken. En dat kan ervoor zorgen dat je minder goed in slaap geraakt. Alles maar blijft malen in je hoofd,… Net op het moment dat een goede nachtrust hyper belangrijk is! Ik kwam een tijdje geleden ergens een artikel tegen over een ademhalingstechniek waarmee je binnen de 5 minuten in slaap zou vallen. Say what?! Dat moest uitgetest worden!

4-7-8

Eerst even wat meer uitleg! De 4-7-8-techniek gaat als volgt:

  1. 4 tellen inademen door je neus
  2. 7 tellen je adem inhouden
  3. 8 tellen uitademen door je mond.

Je leert deze ademhalingstechniek best al liggend! (Alhoewel ik niet goed weet waarom..) Wat ik wel weet, is dat deze manier van ademen zijn oorsprong vond bij yoga en meditatie.

Wanneer je stress hebt of je bent angstig, stijgt de adrenaline in je bloed waardoor je sneller en oppervlakkiger gaat ademen. Met deze ademhalingstechniek verplicht je jezelf om trager te ademen en je hart rustiger te laten kloppen en bijgevolg kom je tot rust. Ook je geest komt hierdoor automatisch tot rust, omdat je je concentreert op je ademhaling en dus geen ruimte hebt om nog over andere dingen na te denken.

Werkt het?

Ik ben er niet meteen mee in slaap gevallen, maar het werkt enorm kalmerend en brengt de rust in mijn hoofd terug. In dat opzicht helpt het mij dus onrechtstreeks w├ęl om goed in slaap te vallen! Ik vergeet het nog heel regelmatig, maar wanneer ik lig te woelen in mijn bed gebruik ik tegenwoordig deze truc om rustig te worden. Heerlijk ­čÖé

Gebruik jij een truc om rustig te worden of goed in slaap te vallen? Ik ben benieuwd! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *