BOSS BOOK: Busy – Tony Crabbe

Busy is een boek dat je moet lezen wanneer je zelf niét busy bent. Wat een BOM aan informatie! Ik ontdekte het boek toen ik bij een lezing van Tony aanwezig was op Webtomorrow. Hij kwam er een sessie geven over ‘Beyond Business, because being busy is for losers‘, met die woorden krijg je mij wel geprikkeld! Ik vond de sessie inspirerend en klikte niet veel later zijn boek via Bol.com naar huis!

Ik moet bekennen dat ik er lang over deed om dit boek uit te lezen. Er staat zó veel informatie in die ik telkens even moest ‘laten zakken’ zeg maar. Maar nu, over naar wat ik eruit heb geleerd!

In 3 stappen naar beyond business

Het boek is opgedeeld in drie secties met 4 hoofdstukken in elke sectie. Volgens Crabbe kan je in 3 stappen evolueren naar een leven waarin je niet continu het gevoel hebt dat je – té – druk bezig bent. Want druk bezig zijn is niet hetzelfde als efficiënt en productief bezig zijn! Die drie stappen zijn Mastery, Differentiation en Engagement.

Na elk hoofdstuk staat een korte samenvatting met altijd een paar acties om te ondernemen. Ik heb ze nog niet allemaal gedaan, maar een paar zijn wel leuk. Zo raad Crabbe aan om je notificaties af te zetten zodat je niet continu afgeleid wordt door je smartphone. Works like a charm! Ook een leuke is om elke dag 3 dingen op te noemen of neer te schrijven waar je die dag blij van bent geworden. Of een trucje dat ik nu aan het toepassen ben tijdens het schrijven van deze blog: je dag opdelen in tijdsblokken en jezelf met een timer voor een bepaalde tijd aan één taak zetten. Ik heb me nu 20 minuten gegeven om deze blog af te werken en geef mezelf nadien weer 40 minuten voor mijn volgende taak. Fijn werken zo!

Het ‘druk hebben’ in de easy way out

Het boek vooral mijn ogen heeft geopend. Veel mensen (waaronder ikzelf) antwoorden altijd met “Druk” op de vraag hoe het met ze gaat. Maar het druk hebben wil eigenlijk niets meer zeggen dan dat je geen – soms moeilijke – keuzes wil maken over waar jij je tijd aan wil spenderen. Het ‘druk hebben’ is dus een keuze die je maakt. In het boek krijg je de handvaten aangereikt die je nodig hebt om de juiste keuze te maken en geconcentreerder te werken. En zo meer tijd over te houden voor dingen die ertoe doen, zoals familie en vrienden!

Achterin het boek staat nog een handige leeslijst, waarvan ik er een aantal heb toegevoegd aan mijn lijstje op bol.com!

Ik ben nu stapje voor stapje een aantal van zijn acties aan het ondernemen en merk al veranderingen! Dus als jij het gevoel hebt dat je continu achter de feiten aanloopt en je het te druk hebt om tijd te maken voor dingen die er voor jou écht toe doen, lees dit boek! Het zal je leven makkelijker maken 🙂

2 Comments on “BOSS BOOK: Busy – Tony Crabbe”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *