Recept: Açai bowl

Typ ‘#acaibowl‘ (spreek uit als ‘assaj’) in op Instagram en je ziet meer dan 700.000 kunstwerkjes op je feed verschijnen. Want een açai bowl is niet alleen lekker, maar ook leuk om te versieren met allerlei toppings naar keuze! Ik weet niet of er bepaalde açai-regels zijn, ik doe in ieder geval gewoon mijn eigen ding en het smaakt iedere keer kei goed.

De açaibowl is een hit onder fit- en healthbloggers omdat de açaibes, die groeit in Brazilië, Peru en Suriname, vol antioxidanten zit! De açaibes as such wordt bij ons amper verkocht, je vindt hem eerder diepgevroren (nog niet gevonden) of in poedervorm. Ik gebruik de poedervariant.

Wat heb je nodig?

  • bevroren blauwe bessen
  • bevroren aardbeien
  • een banaan
  • een scheut havermelk (of amandelmelk, of soja yoghurt of gewone yoghurt – iets vochtig!)
  • 3 eetlepels açai poeder
  • 1 scoop eiwitpoeder
  • toppings naar keuze!

Ook nodig: een sterke blender.

Wat moet je doen?

Doe alle ingrediënten in de blender en blenden maar! Wanneer het één smeuïge massa is geworden giet je het in een (mooi – voor de foto-)kommetje en kanje beginnen aan de toppings! Voor de versie op de foto koos ik voor een paar stukjes banaan, dragon fruit, homemade granola en chiazaad. Smullen geblazen! 

acaibowl toppings

De açaibowl is wel een ‘zomerontbijt‘, in die zin dat het koud is om te eten dankzij de bevroren blauwe bessen en aardbeien. Ik heb vrij gevoelige tanden dus ik moet hem altijd even laten ‘opwarmen’ vooraleer ik ervan kan genieten. Volgende keer probeer ik hem eens een nachtje op voorhand te maken om dan ’s morgens de toppings toe te voegen!

Heb jij al eens een açaibowl gegeten? 🙂 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *