BOSS BOOK: Crush It – Gary Vaynerchuk

Een eerste in een nieuwe reeks die ik vandaag introduceer op de blog: BOSS BOOK! Zoals je misschien al wel door had als je dit en dit artikel hebt gelezen, lees ik graag boeken. Mijn lievelingsboeken zijn het soort boeken die inspireren en je zin geven om er gewoon keihard tegenaan te knallen, of het nu op professioneel of privé vlak is. Ik klikte recent 4 nieuwe boeken naar huis en heb het eerste daarvan in één dag uitgelezen.. Komt ‘ie!

Over van je hobby je beroep maken

Gary, als je in de (digitale) marketingwereld werkt, heb je ongetwijfeld al eens van hem gehoord. Als je niet in de marketingwereld werkt, is hij óók een bron van inspiratie! Hij heeft een vlog, maar ook een heel eigen stijl waar ik me niet altijd goed in kan vinden. Ik dacht dat ik hem liever zou lezen dan naar hem luisteren, en ik had gelijk!

Crush it is een soort van pleidooi/handleiding/stappenplan waarin Gary uitlegt hoe jij van je hobby je beroep kan maken. Hij is ervan overtuigd dat iedereen dit kan en haalt inderdaad voorbeelden aan waarvan je denkt “Straf! Als dat lukt, moet het mij ook lukken!”.

Hard work pays off

Het boek is óók een wake-up call in die zin dat iedereen het kan, maar je moet bereid zijn om niet gewoon hard, maar KEI hard te werken. Wat je ook niet mag vergeten is dat je geduldig moet zijn en je doelen voor ogen moet houden. Ten slotte moet je vooral over jezelf als brand beginnen nadenken, er is maar één jij en jij bent uniek. Stay true to yourself, en daar is hij zelf het beste voorbeeld van!

Content is king…

En distribution is queen! Als jij top content maakt die niet tot bij je doelgroep komt, kan je evengoed niets maken. Hoewel het boek al van 2009 dateert en de info over social media dus een beetje outdated is, zijn de bedoelingen erachter nog steeds een waarheid als een koe. Een quote die ik heb gemarkeerd om nooit te vergeten: “Social media didn’t create my succes – they accelerated it.

Tijdens en na het lezen van dit boek heb ik mijn notitieboek volgeschreven met ideeën voor blogreeksen, losse artikels,… Allemaal content die je binnenkort hier terug kan vinden. Dus dankjewel Gary voor de inspiratie!

Heb jij nog een boektip voor mij? Laat het zeker weten in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *