4 nieuwe #Girlboss boeken om nu te lezen!

In mijn vorige boekenlijstje kon je al lezen dat ik op bol.com nog een hele hoop girlboss boeken had klaar staan om te bestellen, vorige week klikte ik er 4 nieuwe naar huis en een dag later kon in ze al bij de plaatselijke Albert Heijn ophalen! Welke boeken bestelde ik en waarom?

1/ Epic Content Marketing – Joe Pulizzi

Joe Pulizzi is een begrip in de wereld van content marketing. Hij richtte het Content Marketing Institute op en reist ondertussen de wereld rond om overal als spreker op te draven. Het boek belooft een leidraad te zijn in het bepalen van je niche, het managen van het proces, het naar buiten brengen van je verhalen en ten slotte hoe je content voor jou/je bedrijf kan laten werken. Heel benieuwd naar!

2/ Crush it! – Gary Vaynerchuk

Nog zo’n begrip, maar dan in de wereld van digitale marketing. Gary is rock ’n roll, zegt waar het op staat en heeft daarmee een imperium opgebouwd én een waanzinnige fanbase. Hij zegt rake dingen (check deze post om hem bezig te zien!), maar ik vind hem soms wat te hyper. Daarom kocht ik nu één van zijn boeken omdat ik denk dat ik hem liever lees, dan ernaar luister. Het boek zou moeten motiveren om éindelijk van je hobby of passie, je beroep te maken. We zullen zien!

3/ Thinking fast and slow – Daniel Kahneman

Heb jij je al eens afgevraagd hoe en waarom je bepaalde keuzes maakt? Dit boek doet het helemaal uit de doeken! Daniel Kahneman won in 2002 de Nobelprijs voor economie en is één van de grondleggers van gedragspsychologie. Waarom ik dit boek kocht? Als je weet hoe en waarom mensen kiezen, kan je de manier waarop je hen bereikt anders aanpakken en voor meer impact zorgen! Ik heb al gehoord dat het een ‘zwaar’ boek is om te lezen, maar dat je manier van denken na het lezen helemaal anders is!

4/ Busy – Tony Crabbe

Tijdens Webtomorrow, een 2-daagse beurs voor Digitale Marketing professionals, zat ik bij een lezing van Tony Crabbe. Hij had het over hoe we ‘druk‘ als een statussymbool zijn gaan bekijken – guilty! – en gooide met quotes als “Succes doesn’t come from playing ‘the more’-game, succes is doing a few things brilliantly“. Ik was getriggerd en klikte zijn boek naar huis! Het is een pleidooi voor een rustiger leven, waar je met meer focus een impact maakt zonder je geliefden – en jezelf – uit het oog te verliezen.

De verzending was bovendien ook nog eens gratis, dankzij deze korting die ik vond. Ik weet in ieder geval weeral wat ik de komende weken kan lezen, te beginnen met Gary’s boek, dat is het dunste ;-). Heb jij al één van deze boeken gelezen? Wat vond je ervan? Willen jullie graag mijn mening over de boeken lezen zodra ik ze uit heb? Laat het me weten in de comments! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *