Ik binge watchte ‘Girlboss’ op Netflix en dit is wat ik ervan vond

Als je mijn blog al van het begin mee volgt (ha ha, hij bestaat nog maar 5 weken!) is het je misschien al opgevallen dat ik een paar grote Girlboss-voorbeelden heb. Eentje daarvan is de vrouw die eigenlijk verantwoordelijk is voor de term: Sophia Amoruso. Sophia heeft een heel woelig parcours afgelegd en het feit dat haar bedrijf nu ook failliet is gegaan, doet eigenlijk niets af aan het voorbeeld dat ze is voor mij – en velen met mij!

Dat heeft Netflix ook opgemerkt want zij lanceerden op 21 april 2017 een serie, gebaseerd op het leven van Sophia! De comedyserie – ‘Girlboss’ (what else) – is geproduced door Kay Cannon, de vrouw achter de Pitch Perfect-films. Dat kan dus niet anders dan een TOPserie zijn!

De 13 afleveringen van seizoen 1 zijn in één keer gedropt, dus je raadt waarschijnlijk al wat er gebeurde toen ik op vrijdagochtend om 10u ontdekte dat ze bij ons beschikbaar waren…. (Het staat ook in de titel dus eigenlijk is het geen verrassing, maar ik vond het dramatische effect wel iets hebben!)

Ik keek dus de volledige serie – bijna – in één keer uit. ’t Is omdat mijn vriendinnetje om 17u voor de deur stond om samen naar het restaurant te fietsen of ik had die laatste 2 episodes ook nog gezien. Soit, dat gebeurde dan wel zaterdagochtend dus kan ik jullie vandaag alvast mijn – zonder te spoilenmening geven over de serie! Komt ‘ie:

Het verhaal

Als je het boek hebt gelezen, ken je het verhaal. Hoewel ze in de intro aanhalen dat de serie ‘losjes’ gebaseerd is op het boek, zit er volgens mij nog steeds heel veel waarheid in. De love interests kwamen in het boek veel minder aan bod, maar het is en blijft een serie en een serie zou geen serie zijn zonder een paar intriges, nietwaar?

Verder volgt de serie Sophia vanaf het moment een beetje voordat ze haar eerste, succesvolle Ebay verkoop doet tot aan de lancering van haar eigen website. Uiteraard loopt dat niet van een leien dakje, er komen niet voorziene problemen bij en afgewisseld met wat flashbacks waardoor je Sophia als persoon beter leert kennen (of het personage dan toch), blijf je dus gewoon aflevering na aflevering kijken. 🙂

De personages

Een serie zou ook een serie niet zijn met een paar verschillende personages! Maar eerlijk gezegd vind ik ze – buiten de hoofdpersonages – allemaal een beetje té. Té typisch. Té overdreven. Akkoord, de serie valt onder de categoriecomedy‘, maar dat wil niet zeggen dat je daarom onnozele personages moet toevoegen… Ofwel ben ik gewoon een stijve trut die dat allemaal niet grappig vind, kan ook.

Oordeel vooral zelf en laat me weten wat jij denkt van de buurman, de vintage winkel uitbater, de security man van de kunstschool en de kunststudent!

Mijn oordeel

Ik wil graag een tweede seizoen! Omdat voor mij het verhaal totaal nog niet is afgelopen, hoewel het seizoen in principe op een mooi moment eindigt. (En niet in een cliffhanger van formaat!) Maar ik heb het boek gelezen en weet dat er dus nog véél staat te gebeuren. En dat zou ik ook graag zien!

Wat ik ook goed vond is dat elke aflevering nooit langer dan 30 minuten duurt. Maar nu ik moet nadenken waarom ik dat goed vond, moet ik eerlijk zeggen dat het vooral is omdat ik anders nóg minder had gedaan op vrijdag 🙂

Ook als je niet into ondernemen bent of Sophia en haar bedrijf niet kent, is de serie leuk om te volgen! Dus, als jij op zoek bent naar een luchtige serie over jezelf en je doel vinden in je 20ies en daarbij meteen een bedrijf uit de grond stampen is Girlboss een aanrader!

So tell me, heb jij het al gezien? Zo ja, wat vond je ervan? Zo nee, ga je eraan beginnen? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *