Shoe stories: Rarámuri Sandals

Stel je eens voor dat je door slechts één element te veranderen, oneindig kan variëren en telkens precies een nieuwe schoen hebt? Dat is het principe van Rarámuri Sandals!

Logo Raramuri Sandals

The Story

Edel Van Riet, oprichter van Rarámuri en leraar van achtergrond, kwam geïnspireerd terug van een reis naar Latijns-Amerika. Eén van de ontmoetingen tijdens deze reis, was met een inheemse, Mexicaanse tribe, de Rarámuri. Rarámuri staat letterlijk voor ‘Those with light feet‘. Ze staan bekend om het leven vol liefde en plezier en zijn het meest bescheiden volk dat Edel ooit heeft ontmoet. Ze leggen dagelijks tientallen kilometers af in handgemaakte schoenen. Die worden gemaakt uit een stuk rubber van een autoband die ze met linten rond hun voeten binden.

Terug thuis bleef Edel onder de indruk en besloot zijn eigen Rarámuri schoenen uit de grond te stampen. Met een in Spanje handgemaakte zool van gerecycleerd leer en volcanisch rubber die naar hartelust gecombineerd kan worden met verschillende linten, probeert hij iets terug te doen voor de kinderen in Guatemala. Een deel van de opbrengst gaat naar ‘The Thousand Girls Initiative‘, dat jonge meisjes steunt in hun opleiding. Als leerkracht begrijpt Edel als geen ander het belang van een goede opleiding en is blij dat hij op deze manier iets terug kan doen!

The Shoes

Als schoenenzot is dit merk op mijn lijf geschreven! Er zijn 4 verschillende zolen om uit te kiezen, 2 platte zooltjes met 3 of 5 haakjes voor je lintjes. En dan zijn er nog 2 extra zolen met 5 haakjes: een moderne witte zool en een sleehak. Heaven!

Raramuri shoes

Eens je een model hebt gekozen sta je voor een nog moeilijkere keuze, een lint kiezen! Je kan kiezen uit een suède collectie met lintjes in heel toffe kleurtjes. Om het nóg moeilijker te maken is er ook nog een ‘Elegance‘ collectie, met fijne printjes. Keuze zat!

Conclusie? Dit merk is op mijn lijf geschreven! Kristof kan niet zagen over te veel kastruimte die wordt ingenomen en ik kan als ik wil 10 paar sandalen meenemen op vakantie, want ik hoef alleen maar een lintje te vervangen 😉

Kende jij Rarámuri Sandals al? Wist je dat ze naast sandelen en linten, ook nog een collectie chokers hebben? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *