Recept: Goedkope homemade granola

Ik vind het zo jammer dat ik dit recept niet 5 jaar vroeger heb ontdekt want believe me dit is echt lekker! Cornflakes zijn heel lang mijn ontbijt geweest en ik heb – raar maar waar – moeite gehad met die gewoonte te doorbreken. Logisch ook, cornflakes bevatten zo veel suiker dat het verslavend werkt. Het hele proces van chocolade kussentjes naar muesli van de Lidl heeft lang geduurd. En dan beseffen dat de muesli met chocolade stukjes (I know) óók bomvol suiker zit, het was een zware dobber om te verwerken 😉

Ik ben ook geen broodmens, veel te droog voor ’s morgens en havermout vind ik precies alleen maar lekker in de winter. Soit, lang verhaal kort, ik heb sinds een paar weken dit recept ontdekt en heb niets anders meer gegeten! Dat je alle ingrediënten ook nog eens gewoon bij de Lidl en Aldi kan vinden maakt het ook nog eens goedkoper dan de dozen cornflakes, triple win!

Wat heb je nodig?

  • 200 gram hazelnoten
  • 250 gram havervlokken
  • 50 gram gemengde noten
  • 2 el kokosolie
  • 2 el honing
  • 6 el water
  • 50 gram pure chocolade (70% cacao of meer)

Ook nodig: een keukenmachine!

Wat moet je doen?

1/ Gooi 150 gram hazelnoten in de keukenmachine en mix tot je poeder hebt


2/ Meng samen met de rest van de ingrediënten (behalve de chocolade) en roer alles goed door elkaar


3/ Stort uit op een met bakplaat met bakpapier
4/ Zet in de oven op 150 graden
5/ Check om de 5 minuten en roer even om zodat alles wat kan bruinen
6/ Wanneer alles goudbruin ziet, haal uit de oven, laat afkoelen en voeg de chocolade toe!

En geniet de volgende morgen van een heerlijk ontbijt! Mijn favoriete combinatie is deze granola, met Griekse yoghurt en verse aardbeien. Ik kijk al uit naar morgenvroeg 🙂

Deze portie is goed voor 1,5e week elke dag mijn favoriete ontbijt. Goed bewaren in een luchtdichte pot! Ga het eens maken? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *