Fit tip #4 – Meer water drinken

Wist je dat het vrouwelijk¬†lichaam voor ongeveer 50% uit water bestaat? Ik ook niet, tot ik het net ging opzoeken ūüėČ Wat ik hiermee wil aantonen is dat water dus een √©norm belangrijk onderdeel is van ons lichaam. En aangezien we maar √©√©n lichaam hebben moeten daar best zorg voor dragen! Ook zorgt water ervoor dat je geen hoofdpijn krijgt, je huid wordt er mooier van, je snackt er minder van (omdat dorst soms wordt verward met honger!),… Alleen maar voordelen! Dus, genoeg water drinken. Maar hoe doe je dat nu?

Babysteps

Als jij gewoon bent van 3 blikjes cola te drinken, moet je daar niet meteen mee stoppen. Zoals alle goede gewoontes vraagt ook deze tijd. Begin met al één blikje minder en vervang het door water! Bouw zo stilaan af tot frisdrank echt iets wordt om naar uit te kijken en een extraatje als beloning!

Hou het bij

Zeker wanneer je in het begin meer water wil drinken, kan het nuttig zijn je aantal glazen bij te houden met een app! Ik gebruikte in het begin mijn Fitbit-app maar een sessie surfen geeft je opties genoeg! Ze doen je eraan herinneren om op regelmatige tijdstippen een glas water te drinken en na een tijdje heb je de app niet meer nodig.

Maak het leuk

Alleen maar water drinken klinkt voor sommigen enorm saai. Maar dat hoeft het niet te zijn! Er zijn genoeg manieren om water leuk √©n lekker te maken. Schaf jezelf een infuser bottle aan en vul met citroen– en limoenschijfjes. Of ga voor munt en aardbei! En het goede aan zo’n fles is dat je meteen weet hoe veel je aan het drinken bent!

Voilà, dit waren mijn trucjes om meer water in mijn dagelijkse routine te krijgen! Wat doe jij om meer water te drinken op een dag? Laat het weten in de comments! 

3 Comments on “Fit tip #4 – Meer water drinken”

  1. Lastig he, altijd maar water drinken! Ik drink echt alleen water en koffie maar ik heb dus nooit dorst ;). Dus om dan aan 2 liter te komen is echt teveel voor mij hahah!

    1. Haha ja, met momenten ben ik dat water echt beu! Maar als ik dan eens afwissel met wat fruit in mijn infuser, kan ik er weer even tegen! ūüėČ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *