Stap uit je comfortzone!

Een belangrijk onderdeel van groeien – op persoonlijk of professioneel vlak – is uit je comfort zone komen. Een quote die me altijd is bijgebleven binnen dit onderwerp is “Good things never came from comfort zones“. Een waarheid als een koe!

Ik ben zelf al meerdere malen uit mijn comfort zone gestapt en hoewel dat in het begin heel eng en spannend is, blijken die zorgen achteraf allemaal voor niets. Je kan heel extreme dingen doen, maar ook de kleine ervaringen kunnen al heel veel betekenen! Als jij klaar bent om uit de sleur te komen, stap uit je comfort zone en probeer eens iets nieuw!

Wat kan je zoal doen?

 • Begin aan een nieuwe opleiding 
  En zelfs daarin kan je extreem of minder extreem gaan. Wil je echt je volledige carrière omgooien en kan je je het permitteren om terug voltijds naar school te gaan? DOEN! Of je kan natuurlijk kiezen om je leven te houden hoe het is en daarbij aan een opleiding in avondschool beginnen. Ik ben zelf al 2x aan een opleiding in avondschool begonnen zou het iedereen aanraden! Je breidt naast je kennis ook je netwerk uit én bouwt nieuwe vriendschappen op. Aanrader!

 • Zeg ja waar je nee wil zeggen
  Maar doe het wel gericht! Als jij hoogtevrees hebt waarbij je flauwvalt op een ladder van 3 meter, moet je niet uit een vliegtuig springen omdat iemand het voorstelt. Maar als ze jou vragen om te komen spreken over een bepaald onderwerp en jij twijfelt omdat je laatste presentatie van je middelbare school geleden is, DOEN! Het zal je zelfvertrouwen een enorme boost geven!

 • Doe dingen alleen
  De eerste keer alleen naar een netwerkevent? Horror! Maar doe het en je zal zien dat je veel opener bent om met anderen een gesprek aan te knopen. Mijn eerste netwerkevent waar ik alleen naartoe ging, heeft me maar liefst 3 waardevolle contacten opgeleverd waar ik nu nog steeds mee samenwerk. De moeite waard om voor uit je comfort zone te komen 🙂

 • Verander van werk
  Uiteraard moet je niet iedere keer wanneer de sleur toeslaat van werk veranderen, dat zou wat te veel van het goede zijn 🙂 Maar een nieuwe job vraagt om uit je comfort zone te komen! Als veranderen van werk een brug te ver is, kan je ook al eens solliciteren voor een andere functie, binnen of buiten je bedrijf. Ontdek welke jobs er nog allemaal zijn buiten te jouwe, wie weet op welke ideeën kom je nog!

Probeer jij af en toe eens uit je comfort zone te komen? Hoe doe jij het? Ik ben er benieuwd naar dus laat het zeker weten in een comment! 

 

One Comment on “Stap uit je comfortzone!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *