Recept: gezonde mugcake

Een mugcake is zalig, je kapt gewoon alle ingrediënten in een tas, twee minuten in de microgolf en KLAAAR! Nu bestaan er een heleboel ongezonde varianten maar aangezien ik probeer gezondere keuzes te maken ging ik op zoek naar een gezonde versie. En die vond ik op Fit With Marit!

Wat heb je nodig?

  • een halve banaan (geprakt)
  • 2 eetlepels havervlokken
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 1 eitje
  • 1 scoop eiwitpoeder
  • Chocoladekorrels (optioneel maar zeker aan te raden!)

Wat moet je doen? 

Alles bij elkaar kappen in een tas, 2 minuutjes in de microgolf en afwerken met toppings naar keuze! Ik koos voor de andere helft van de banaan en wat verse aardbeien. Snel, gemakkelijk en gezond, het perfecte ontbijt (of pre- of post-workout snack, of dessert, of… ?)

Ga jij het eens proberen? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *