7 motiverende boeken voor (toekomstige) #Girlbosses!

Begin 2016 besloot ik om freelance in bijberoep een eigen bedrijfje in copywriting en content creatie te starten. De beslissing heeft me veel slapeloze nachten bezorgd – allemaal voor niets, leerde ik achteraf! – en ik heb sinds dan vééééél #Girlboss-boeken verslonden. Geschreven door echte #Girlbosses of door mannen met een visie, deze 7 boeken hebben me in ieder geval op weg geholpen. Dus als jij nog op zoek bent naar de spreekwoordelijke schop onder je kont, bestel dan één van deze boeken and thank me later. 😉 Komt ‘ie!

1/ Sophia Amoruso – #Girlboss

De godmother of all girlbosses moet wel Sophia Amoruso zijn! En ok, haar bedrijf ‘Nasty Gal‘ mag dan ondertussen misschien failliet zijn gegaan, dat doet niets af aan de motivatie en inzichten die je krijgt bij het lezen van dit boek. De quote die mij het meest is bijgebleven is wel: Your money looks better in the bank than on your feet. Pijnlijk om te lezen voor een schoenenliefhebber als mezelf, maar wel een waarheid als een koe.

2/ Annic Van Wonderen – Masterclass ondernemen

Ze stampte eigenhandig de grootste modewebsite van NederlandIlovefashionnews – uit de grond en is nu eerder wat men noemt een ‘serial entrepreneur‘. Ze verkocht Ilovefashionnews wanneer het doel was bereikt en is nu spreker en consultant. Dit boek lees je best vooraleer je begint of nog maar net begonnen bent! Naast haar boek kan je ook op www.annicvw.com terecht voor alles over ondernemen, carrière, branding,…

3/ Julia Pimsleur – Powervrouwen

Als je plannen hebt om als vrouwelijke ondernemer met je bedrijf geld op te halen bij investeerders (maar daar nog maar weinig van kent) is dit boek een prachtige introductie. Julia geeft ook inzichten in hoe het – voor haar – is als vrouwelijke ondernemer en de combinatie met een gezin. Wat ik hieruit vooral heb onthouden is het belang van goede coaches én dat je moet durven om hulp vragen voor dingen die je zelf niet goed kan.

4/ Simon Sinek – Start With Why

Simon vergelijkt verschillende bedrijven met elkaar en begint van daaruit zijn ‘theorie’ toe te lichten. Die bestaat eruit dat je heel goed moet weten wààrom je doet wat je doet, wat jou bedrijf anders maakt dan anderen en waarom jouw klanten ook bij jou moeten blijven in plaats van overstappen naar de concurrentie. Dit is het eerste boek waar ik met mijn roze markeerstift zinnen heb aangeduid om nooit meer te vergeten. Dikke, vette aanrader!

5/ Guido Everaert – Storytelling

Storytelling is meer dan verhalen vertellen. Hoewel ik Guido’s boek soms wat verwarrend overkomen vind, is het wel een boek dat je op de goeie weg zet. Hij geeft de technieken mee die je nodig hebt om ervoor te zorgen dat jij jouw verhaal op de juiste manier kan brengen. Het is een boek om meer dan één keer te lezen, omdat je er telkens andere inzichten uit haalt! Enne, oefening baart kunst 😉

6/ Bert Van Wassenhove – Een digitaal marketingplan in 100 dagen

Dus, digital is niet meer weg te denken, ik hoop dat we dat besef allemaal al hebben ondertussen? Maar hoe ga je al die verschillende kanalen nu inzetten voor jouw bedrijf? In dit boek krijg je alle handvaten aangereikt die je nodig hebt om de digitale marketing voor jouw onderneming op te starten. Het boek geeft een heel goede basis, maar het blijft wel nodig om jezelf constant te informeren, voor je het weet is er weer een nieuw medium!

7/ Jen Sincero – You are a badass

Een therapeutisch boek dat je laat nadenken over jezelf, maar wel op een geweldig animerende manier! Dit boek zorgt ervoor dat je stopt met jezelf te saboteren om de dingen te bereiken die je wil. Bijvoorbeeld, ik heb veel te langen zitten twijfelen of ik wel een bedrijfje zou opstarten, terwijl ik die tijd beter had kunnen besteden aan het uitbouwen van een klantenbestand. Een leuk boek voor op het strand!

Zo, dat waren mijn 7 favoriete #Girlboss-boeken tot hiertoe. Ik heb nog een hele lijst van boeken die ik nog wil lezen klaar staan op Bol.com! Heb jij er nog die ik zeker aan mijn lijstje moet toevoegen? Let me know! 

5 Comments on “7 motiverende boeken voor (toekomstige) #Girlbosses!”

  1. Hupla, mijn leeslijstje wordt weer wat langer: bedankt voor de inspiratie! Nog eentje die niet zou misstaan in jouw top: Onderneemster ZKT sterk merk van Katlijn Voordeckers en Sara Reymen. Power to the #girlbosses!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *