Over een nieuwe job!

Marketeer Kadonation
Evi Driesen – Marketeer bij Kadonation

Sinds 23 januari 2017 is mijn officiële functie ‘Marketeer’ bij Kadonation! En Kadonation is een heel leuk, jong bedrijf. Oprichter Fabrice is ermee begonnen uit een frustratie die we àllemaal kennen: samenleggen met vrienden voor een jarige vriend. Als jij – ocharme – de vrijwilliger bent, heb je’t zitten. De ene vergeet te betalen, de ander wil niet betalen, nog een ander heeft nu even geen geld dus ‘Kan je even voorschieten?’ en zo gaat het maar door.. Dankzij Kadonation is dat nu verleden tijd! Op de website kan je in 1, 2, 3 een groepspotje openen en iédereen uitnodigen om bij te leggen. Het verzamelde geld kan ofwel besteed worden bij één van de partners (hallo, Connections!), overgeschreven worden naar een rekening naar keuze of omgezet worden in een Kadobon (en kiest de ontvanger zelf bij welke partner hij koopt). Kortom, een bedrijf met een mooi verhaal, een nobel doel en vooral: heel veel potentieel.

Ik ben dan ook enorm blij dat ik met een serieuze omweg (niet via via, maar via via via!) op een gegeven moment voor Fabrice’s neus zat om te kijken of ik voor hen kon freelancen. Persberichten opmaken, blogberichten schrijven, content creëren,… Heel graag! Of ik mijn toenmalige job graag deed, vroeg hij ineens. “Eeeuhm, niet zo heel graag maar ik werk nu 4/5e en het is moeilijk om een werkgever te vinden die dat zomaar wil overnemen en mijn collega’s maken veel goed.” was mijn antwoord. Of ik niet liever wat meer marketing zou willen doen, was zijn reactie. “Ja, met veel plezier zelfs!”, reageerde ik daarop. “Zou je dat dan graag bij ons willen doen?”, vroeg hij. BAM, daar zat ik met mijn mond vol tanden. Na minstens vijf keer ‘eeeuuuuuh’ uit te kramen zei ik uiteindelijk: “Goh ja, waarom niet eigenlijk?” ?

En kijk, 2 weken later, na nog een opdrachtje te hebben gemaakt, kreeg ik de verlossende mail dat ze mijn graag een plaatsje in het team wilden aanbieden! Na nog wat administratieve rompslomp (echt waar, startende bedrijven die een eerste werknemer willen aanwerven, ’t is geen pretje!) ben ik dan sinds 23 januari aan de slag!

Het enige nadeel is dat Kadonation gevestigd is in Gent. Ik heb niks tegen Gent, buiten het feit dat ik van Antwerpen kom. En dat is een uur. Enkel. Dus ik verlies 2 uur per dag aan autorijden. Gelukkig mag ik binnenkort fifty-fifty van thuis werken, maar ik blijf een kantoor ook wel fijn vinden. Dus ik zal moeten leren leven met het feit dat ik minstens 2 van de 5 dagen één van die onnozelaars in de file voor de Kennedy-tunnel ben. Niets aan te doen!

Over de jobomschrijving kan ik in principe kort zijn: Kadonation bekend maken! Zorgen dat op termijn heel België (en het buitenland) Kadonation niet alleen kent, maar ook gebruikt. Er is kapitaal opgehaald bij verschillende investeerders waarmee we ongeveer één jaar kunnen overbruggen. Kort gezegd, als mijn collega Jeroen (ook marketeer) en ik onze job niet goed doen, hebben we er volgend jaar geen meer. Hallo uitdaging!

Dus bij deze een warme oproep, surf eens naar http://www.kadonation.com en registreer! Probeer de tool eens voor de volgende vriend die jarig is, of als jullie met 13 neven en nichten voor de grootmoeder moeten samenleggen voor een cadeautje. Of als één van je collega’s het fort verlaat en je een afscheidscadeau wil geven! Of als je met vrienden samen op vakantie gaat, da’s nog zo’n leuke, leg je geld samen bij Kadonation!

UPDATE: Ondertussen ben ik zelfs niet meer één van die onnozelaars voor de Kennedytunnel, want ik mag van mijn flexibele werkgever voor de files doorrijden om thuis verder te werken. Had ik al gezegd dat ik mijn job kei graag doe? 😉

4 Comments on “Over een nieuwe job!”

    1. Hi Julie,

      De combinatie is super, ik heb nu het beste van 2 werelden! De zekerheid eenderzijds en de diversiteit anderzijds 😀 Waar ben jij nu allemaal mee bezig?

      Merci voor je reactie! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *